RECEPT: Voor of Hoofdgerecht : BBQ Ground-Hog Burger Met Tomasu SojaSaus

Artikel 8 van 8

Zalmfilet zonder vel (lende), 400 gram
Lente-uitjes, 2
Rode Spaanse chilipeper, 1
Limoen, 1/3
Koriander, 2 takjes
Tomasu Sojasaus, 100 ml.
Wasabipasta, 1 theelepel
Ingelegde gember, 10 plakjes
Mayonaise, 1 eetl

Snij de zalmfilet in 10 blokjes van gelijke grootte. Snij de lente-uitjes in dunne ringen. Verwijder de steel en zaadjes van de chilipeper en snijd hem in dunne ringetjes. Snij de limoen in plakjes. Pluk de blaadjes van 1 koriandertakje en hak ze fijn.

Meng voor de marinade de sojasaus en de wasabipasta. Houd 10 ringen van de lente-ui en de chilipeper apart (bewaar deze in de koelkast) en meng de rest met de limoenschijfjes en de fijngehakte koriander met de marinade. Rol de zalmblokjes door het mengsel en laat ze 2 uur in de koelkast marineren.

Week de Houten Grillplank minimaal 30 minuten in ruim water. Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm, met het rooster, tot een temperatuur van 170°C.

Dep de grillplank droog en leg de zalmblokjes erop. Leg de plank op het rooster en sluit de deksel van de EGG. Laat de zalm 8-10 minuten roken, tot een kerntemperatuur van 55 °C is bereikt; dit kunt u meten met de Instant Read Digitale Thermometer. Pluk intussen de blaadjes van het tweede takje koriander en snijd ze in dunne reepjes. Laat de plakjes gember uitlekken.

Haal de grillplank uit de EGG en spuit de mayonaise over de zalm. Garneer met de chilipeper, lente-ui, ingelegde gember en koriander.

© 2014 - 2024 De SmaakBeleving | sitemap | rss