Sorteer op
  • Italiaanse San Marzano Pomodoro Tomaat
    Italiaanse San Marzano Pomodoro Tomaat

    In Italië worden veel tomaten uit blik gebruikt.

    Voor soepen, sauzen, vullingen, noem maar op. In Nederland gebruiken we ze ook vaak, lekker makkelijk, dus waarom ook niet?
    Het enige punt is dat er maar één soort bestaat die…

    € 2,29
  • Italiaanse BIO Datterini Tomaatjes op Water
    Italiaanse BIO Datterini Tomaatjes op Water

    Deze kleine tomaatjes komen uit Apulië en zijn heerlijk zoet en delicaat van smaak. Ze worden op biologische wijze geteeld en verpakt in een mooie flinke glazen pot met maar liefst 580 gram inhoud.

    De tomaatjes zijn ideaal voor…

    € 6,95

De bijzondere producten van Peppadew® zijn steeds bekender geworden en zijn nog steeds heerlijk en uniek. Er is veel imitatie te koop. Geloof ons, je proeft het verschil.

Uit Zuid-Afrika komt dit veelzijdige pepertje met de naam Peppadew®. De unieke smaaksensatie van deze pepertjes maakt van ieder gerecht een avontuur. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden door de perfecte balans tussen zoet, scherp en een knapperige textuur. Een bijzondere snack is dan ook deze originele Peppadew® gevuld met zachte roomkaas.

De pepertjes zorgen voor een WOW-effect. Niet voor niets zeggen we: Love food, love Peppadew®

  


Tapas, mezze, amuses, mokabilat of antipasti, elk land heeft zijn eigen naam voor deze kleine gerechtjes. In Nederland wordt veelal de naam tapas gebruikt, door de grote opkomst van tapasrestaurants in de jaren negentig.

Er bestaan verschillende theorieën over de achtergrond van het woord ‘tapas’. Het woord tapas is in ieder geval afgeleid van het Spaanse werkwoord ‘tapar’, wat ‘bedekken’ of ‘afdekken’ betekent. Tapas zijn waarschijnlijk ontstaan uit de gewoonte om een glas wijn of een ander drankje af te dekken met een stukje brood of een plakje ham, om insecten te weren.

Zo ging de tapascultuur van start. Verschillende kasteleins begonnen de ‘tapas’ lekkerder te maken. Een plakje ham op het glas was niet meer genoeg, ze legden er bijvoorbeeld een gemarineerd ansjovisje op. Een ander gebruikte een stukje brood besmeerd met een heerlijke tapenade als “dekseltje” op het glas. Het nuttigen van een klein delicaat hapje bij een drankje werd snel populair.

Tapas zijn niet bedoeld om de trek te stillen, maar eerder om deze op te wekken. Je kan ze vergelijken met onze borrel- en aperitiefhapjes: een ruim (warm of koud) assortiment van gemarineerde of gegrilde groente, fijne vleeswaren, zeevruchten of gemarineerde visjes.

In de mediterrane landen kan men inmiddels in iedere bar tapas bij de borrel bestellen. Iedere streek kent zijn eigen specialiteiten en ze verschillen vaak per seizoen.

 

© 2014 - 2024 De SmaakBeleving | sitemap | rss