Sorteer op
 • Super Negin Iraanse Saffraan Poeder
  Super Negin Iraanse Saffraan Poeder

  Dit Iraanse saffraanpoeder van zuivere saffraan is van de hoogste kwaliteit en heeft een intens en zeer goed aroma.

  Saffraan geeft niet alleen aan traditionele gerechten zoals
  paella's of risotto die bepaalde bijzondere smaak.…

  € 9,95
 • Super Negin Iraanse Saffraan Draden.
  Super Negin Iraanse Saffraan Draden.

  Deze Iraanse saffraandraden zijn van de hoogste kwaliteit en hebben een intens en zeer goed aroma.

  Dit kostbare specerij geeft elk gerecht een unieke smaak en een bijzondere verfijning. Het aroma komt van de krokusbloem en staat…

  € 9,95
 • Casale Paradiso Risotto met Saffraan
  Casale Paradiso Risotto met Saffraan

  De lekkerste risotto maak je gewoon zelf met deze Italiaanse Carnaroli risotto met saffraan van Casale Paradiso! Risotto Zafferano.

  Een zakje is ongeveer 4 porties!

  € 6,75
 • *Melguiza Olijfolie met echte Saffraan
  *Melguiza Olijfolie met echte Saffraan

  De extra vierge olijfolie en saffraankruiderij is een combinatie van de beste extra vierge olijfolie van de variëteit "Picual", verzameld in de regio van Jaén, en de beste Spaanse saffraan in draden uit Castilla la Mancha.

  Deze…

  € 9,75
 • Regional Co Zeezout Vlokken met Saffraan.
  Regional Co Zeezout Vlokken met Saffraan.

  Vlokkenzout met saffraan: Saffraan staat bekend als het "rode goud" en is de duurste soort ter wereld. In combinatie met natuurlijke zoutvlokken geeft deze creatie warmte en een unieke smaak.

  Een originele en voortreffelijke…

  € 10,95

Oorspronkelijk komt de saffraankrokus van het Griekse eiland Kreta.
Tegenwoordig wordt er in diverse landen zoals Spanje, Marokko, Italië en Turkije saffraan geproduceerd. Zelfs in Oostenrijk en Zwitserland zijn kleinschalige teeltgebieden te vinden.

Saffraan is het duurste specerij ter wereld en er zijn diverse bijnamen voor dit prodcut zoals onder andere het rode goud.

Saffraan heeft een typische licht bittere zoete smaak en geeft een sterke gele kleur af.

Saffraandraden zijn de gedroogde uiteindes van de stempels van de bloem van de saffraankrokus.

De kwaliteit van saffraan geven we aan met de kleursterkte, crocine is de naam hiervoor. De hoogste kwaliteit saffraan begint met een crocine waarde van minstens 190. Hoe hoger de crocine waarde, hoe minder je van het product nodig hebt. Check de informatie bij onze producten. Natuurlijk gaan wij zeker niet voor minder! Ook al is het ieder jaar goed zoeken wat er beschikbaar is als de nieuwe oogst geplukt is.

Maar liefst 90% van alle saffraan is afkomstig uit Iran.
Het Iraanse klimaat is perfect voor deze plant en deze saffraan geeft dan ook de beste en meest intense smaak en geur af. Ook Spanje is de laatste jaren erg in opkomst en verkoopt langzaam aan meer saffraan.

Waarom is saffraan zo prijzig?

De bloemen worden met de hand geplukt en de stempels moeten voorzichtig ook handmatig eruit gehaald worden. In iedere bloem zitten slechts drie draadjes. Er zijn rond de 175.000 bloemen nodig voor slechts 1 kilo saffraan, u begrijpt dat zelfs met lagere uurlonen dit een zeer prijzig kruid is door de vele arbeid die er voor nodig is.

Let op dat u altijd gecontroleerde pure saffraan koopt. Onze leveranciers zijn allen gecertificeerd zodat u de beste kwaliteit saffraan koopt.

Saffraan geeft niet alleen aan traditionele gerechten zoals
paella's of risotto die bepaalde bijzondere smaak. Andere gerechten, zoals soepen, vleesmarinades of groenten kunnen worden verfijnd met saffraan. Ook geeft saffraan aan elk gebakje een unieke kleur- en smaaknotitie.

Let op: Bewaar saffraan altijd donker en niet te warm, de kwaliteit gaat dan hard achteruit. 

 

© 2014 - 2024 De SmaakBeleving | sitemap | rss