Welcome, we invite you to taste the extraordinary!
Ernesto port-stroop is een eindproduct van letterlijk jaren van verfijning.
De stroop is vernoemd naar de bedenker van dit product.
Ernesto heeft zijn passie voor koken al jong ontdekt en zo is hij op jonge leeftijd begonnen in een dorpsrestaurant.
Gedurende zijn jarenlange ervaring heeft hij met veel recepturen gewerkt.
Ernesto is in deze periode ook zelf gaan experimenteren en de portstroop is product geworden van deze jarenlange ervaring in de keuken.
Een geweldig product voor restaurants, maar ook voor de verfijnde thuiskok.
Het verrassende aan deze port-stroop is dat deze in combinatie met verschillende producten, ook per product een totaal andere smaak mee geeft.
De Ernesto-Portstroop is een kruidige port reductie met als belangrijkste ingrediënt, tijd.
Het process is erg traag en dit is bewust, om zoveel mogelijk de kruiden en specerijen samen tot een familie te laten worden met de ruby port.
De warme tonen van tijm en kaneel zijn gebalanceerd samen met het zoete, terwijl de verschillende pepers en citrus wat tegenwicht geven in dit product.
Door de stroperige structuur leent het product zich voor verfijnde plate art.
Zo smaakt en oogt het bord ook nog eens direct geweldig.
Wij zelf zijn fan om een streepje port-stroop te serveren op een stukje brie met een stokbroodje.
Een geweldige ervaring qua smaak, simpel, snel en decoratief.
Maar uiteraard zijn er meerdere toepassingen!