Sorteer op
 • Weyn's Yucatan Honing (vast)
  Weyn's Yucatan Honing (vast)

  Yucatanhoning wordt aangemaakt door bijen in Yucatán, een schiereiland in het oosten van Mexico.
  Deze polyflorale honing wordt gemaakt uit nectar van wilde bloemen, distels en cactussen. Een lichtbruine kleur en klassieke, zoete…

  € 5,50
 • Weyn's Zonnebloem Honing 250 gram (Vast)
  Weyn's Zonnebloem Honing 250 gram (Vast)

  De onmetelijke zonnebloemvelden zorgen voor deze volfruitige zomerhoning.

  Net als Klaverhoning is Zonnebloemhoning steeds vast met een fijne kristallisatie. Klassieke zeer zoete honing met een zachte smaak en goudgeel van kleur.

  € 4,99
 • Weyn's Linde Honing 250 gram (vast)
  Weyn's Linde Honing 250 gram (vast)

  Deze Lindehoning wordt door bijen aangemaakt uit nectar van lindebloesems (Tilia).
  Lindehoning heeft een bleke kleur, aparte smaak en werkt kalmerend.

  € 5,99
 • Weyn's Acacia Honing 250 gram (vloeibaar)
  Weyn's Acacia Honing 250 gram (vloeibaar)

  Acaciahoning wordt door bijen aangemaakt uit nectar van de witte bloesems van de Acaciaboom, of terwijl Robinia pseudoacacia, die in Europa op de Hongaarse vlaktes en masse bloeit. Als monoflorale honing wordt Acaciahoning sterk…

  € 6,99
 • Weyn's Eucalyptus Honing 250 gram (vast)
  Weyn's Eucalyptus Honing 250 gram (vast)

  Eucalyptushoning is afkomstig uit de subtropische bossen (Myrtaceae) van Uruguay.

  De donkergele, vaste honing wordt gekenmerkt door een typische ‘Babelutte-achtige’ smaak.
  Eucalyptushoning verzacht de keel en vormt een…

  € 5,99
 • Weyn's Lavendel Honing 500 gram(vast)
  Weyn's Lavendel Honing 500 gram(vast)

  Deze Lavendelhoning wordt gewonnen uit nectar van de lavendelbloesems (Lavendula). De vaste Spaanse lavendelhoning is goudbruin van kleur en wordt getypeerd door een vrij forse, kruidige smaak. Deze honing werkt kalmerend en is…

  € 11,99
 • *Weyn's Yucatan Honing 500 gram (vast)
  *Weyn's Yucatan Honing 500 gram (vast)

  Yucatanhoning wordt aangemaakt door bijen in Yucatán, een schiereiland in het oosten van Mexico. De polyflorale honing wordt gemaakt uit nectar van wilde bloemen, distels en cactussen. Een lichtbruine kleur en klassieke, zoete…

  € 10,99
 • Weyn's Acacia Honing 500 gram (Vloeibaar)
  Weyn's Acacia Honing 500 gram (Vloeibaar)

  Acaciahoning type 0 wordt door bijen aangemaakt uit nectar van de witte bloesems van de Acaciaboom, ofte Robinia pseudoacacia, die in Europa op de Hongaarse vlaktes en masse bloeit. Als monoflorale honing wordt Acaciahoning sterk…

  € 11,99
 • Weyn's Zomer Honing 500 gram (vast)
  Weyn's Zomer Honing 500 gram (vast)

  Heerlijke zoete honing van bloemen die in de zomer bloeien.

  € 7,99
 • Weyn's Oranje Bloesem Honing (vast)
  Weyn's Oranje Bloesem Honing (vast)

  Oranjebloesemhoning wordt door bijen gewonnen in frisse sinaasappel boomgaarden. Hij is zowel in vaste als vloeibare variant verkrijgbaar en wordt gekenmerkt door een fruitige, bijna zure smaak.

  € 11,99
 • Weyn's Citroen Honing 500 gram (Vast)
  Weyn's Citroen Honing 500 gram (Vast)

  De citroenboom (Citrus limon) die jaarlijks vier maal vruchten draagt, vindt zijn oorsprong in India en China. Weyn's monoflorale Citroenhoning wordt geoogst in Spanje, dé Europese citrusleverancier bij uitstek. Citroenhoning is…

  € 11,99
 • *Weyn's Kastanje Honing 500 gram (Vloeibaar)
  *Weyn's Kastanje Honing 500 gram (Vloeibaar)

  Kastanjehoning wordt door bijen aangemaakt uit uit nectar van Kastanjebloesems.Deze vloeibare honing is redelijk bitter van smaak en bevat veel mineralen.

  € 12,99
 • Weyn's Bloemen Honing 500 gram (Vloeibaar)
  Weyn's Bloemen Honing 500 gram (Vloeibaar)

  De voor zich sprekende polyflorale Bloemenhoning wordt aangemaakt in bijenkasten op Bulgaarse velden.

  De smaak en kleur van de honing is sterk seizoensgebonden, gezien de variëteit van wilde bloesems. Algemeen kan er gesproken…

  € 7,99
 • Weyn's Bloemen Honing 500 gram (vast)
  Weyn's Bloemen Honing 500 gram (vast)

  De smaak van deze polyflorale Bloemenhoningen kleur van de honing is sterk seizoensgebonden, gezien de variëteit van wilde bloesems. Algemeen kan er gesproken worden van een zachte, zoete smaak van zowel de vaste als vloeibare…

  € 7,99
 • Weyn's Italiaanse Woud Honing doseerfles 250 gram (vloeibaar)
  Weyn's Italiaanse Woud Honing doseerfles 250 gram (vloeibaar)

  Deze vloeibare Woudhoning wordt in Italië door bijen aangemaakt uit honingdauw van voornamelijk pijnbomen. Deze Woudhoning heeft een diepe, bijna bittere smaak en is donker transparant gekleurd.

  € 6,99
 • Weyn's Acacia Honing doseerfles 250 gram (vloeibaar)
  Weyn's Acacia Honing doseerfles 250 gram (vloeibaar)

  Acaciahoning wordt door bijen aangemaakt uit nectar van de witte bloesems van de Acaciaboom, of terwijl Robinia pseudoacacia, die in Europa op de Hongaarse vlaktes en masse bloeit. Als monoflorale honing wordt Acaciahoning sterk…

  € 6,99

     

Hoewel het Van Dale woordenboek een korte en eenvoudige omschrijving geeft van wat honing precies is, lijkt het duidelijk dat deze omschrijving redelijk wat tekortkomingen heeft. 

Honing is een natuurlijk zoete stof die door honingbijen wordt bereid uit de nectar die ze verzamelen uit bloemen. Honing kan door de bij ook bereid worden uit honingdauw, meestal afkomstig van bladluizen op bepaalde loofbomen, dennen en sparren.

De verzamelde nectar wordt tijdelijk opgeslagen in de bijenmaag. Hier verteert de nectar deels: er worden verscheidene enzymen aan toegevoegd waardoor de chemische samenstelling verandert. Daarna braakt de bij de honing opnieuw uit, en wordt de honing opgeslagen in raten om te rijpen.

Tijdens het rijpen verdampt het overtollige water uit de honing, waardoor ze dik en stroperig wordt. Om dit proces te versnellen gebruiken de bijen hun vleugels als waaiers.

Honing is meer dan suiker ,honing is een natuurlijk product met een hoge voedingswaarde.
Een gemiddelde gemengde honing bevat per 100g:

Honing heeft een complexe samenstelling van ongeveer 120 bekende, belangrijke biologische stoffen voor voeding en onderhoud.

De specifieke samenstelling van elke honing is afhankelijk van de bloemen waar de bij haar nectar heeft gehaald.

Honing is een leverancier van snelle energie. Zij bestaat voor 75% uit koolhydraten, nl. druivensuiker envruchtensuiker. Honing bevat verder geen toegevoegde suiker. Doordat honing in de maag van de bij al een zekere voorverteringsbewerking heeft ondergaan, is het voor de mens een eenvoudig verteerbare stof. De natuurlijke suikers worden onmiddellijk en zonder afbrekingsproces door ons lichaam opgenomen.

 • Leverancier van vitale stoffen zoals vitaminen (B en C), enzymen, mineralen (fosfor, calcium,magnesium, selenium, ijzer, zink en kalium), aminozuren, bacterie dodende stoffen, enz.

Weyn's honing streeft naar kwaliteit en verzet zich tegen de massaproductie die de honingwereld meer en meer dreigt te ontsieren. Uit ontzag voor de bijenkolonie en honing als landbouwproduct, bieden ze zuivere en natuurlijke waar aan. Voor degene die echt(e) honing wil.

Selectie en aankoop van de beste honingen van over heel de wereld met een grote verscheidenheid aan smaak en kleur. De honing wordt aangekocht in vaten van 320kg. De honing wordt geanalyseerd en onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles.

Filtreren van onzuiverheden, eens uit de vaten wordt de honing tot vier maal toe gefilterd. Ruwe honing bevat deeltjes raat, bijenhaar en soms eens een vleugel.

De honing wordt verpakt in potten, een pot Weyn’s honing is nooit oververhit, om te vermijden dat de levendragende bestanddelen gedood zouden worden. Ze zorgen dus voor zuivere en kwaliteitsvolle honing. De SmaakBeleving heeft de 500 gram varianten in het assortiment. Waarom deze inhoud en niet de 250 gram potten? Wij zijn ervan overtuigd dat iemand die lekkere honing wil kopen, deze ook regelmatig gebruikt. De 500 gram potten zijn in verhouding een stuk goedkoper dan de 250 gram varianten. Honing blijft uiteraard erg lang houdbaar.

Alle honingen van Weyn's worden rechtstreeks aangeleverd door betrouwbare leveranciers die zelf moeten voldoen aan regulering betreffende de kwaliteit.

 • De imker/leverancier moet zelf een kwaliteitssysteem opzetten opdat de koper van zijn producten de garantie heeft dat er hygiënisch gewerkt wordt.
 • De imker/leverancier moet zorgen dat het product voldoet aan de eisen van het FAVV betreffende bijenteelt en honing. 
 • De imker/leverancier moet zijn producten op de juiste wijze etiketteren.

Weyn's kwaliteit:

 • Weyn's garandeert productveiligheid en kwaliteit van alle verhandelde en verwerkte producten. 
 • Weyn's heeft reeds gedurende verschillende jaren een kwaliteitsplan opgesteld dat ervoor zorgt dat de verwerkte producten veilig zijn voor de consument. Dit plan voldoet aan het HACCP-systeem. Dit staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points, wat vrij vertaald gevarenanalyse en kritische beheerspunten betekent.
 • De honing wordt altijd geanalyseerd door erkende externe laboratoria.

In Europa mogen in de bijenteelt geen antibiotica gebruikt worden. Meestal wordt getest op de antibioticasoorten chloramphenicol, streptomycine of sulfonamiden omdat die het meeste voorkomen.

Gefilterd: De kans op aanwezigheid van vreemde voorwerpen in de Weyn'shoning is beperkt, omdat ze de honing tot vier maal toe filteren. Dit is overigens de enige stap in het verwerkingsproces van de ruwe honing. De honing is met andere woorden 100% puur natuur.

Bewaren van honing: onder de juiste omstandigheden kan honing jaren bewaard worden, zonder in te leveren aan kwaliteit.

Hoe het beste te bewaren?

 • In een onverwarmde ruimte, bijvoorbeeld in een droge kelder of in een voorraadkast
 • Best bij een constante temperatuur van 10 tot 12°C.
 • Vermijd altijd direct contact met zonlicht of neonlicht.
 • In een goed afgesloten pot. Door zijn suikergehalte neemt honing water en luchtjes op, wat de smaak kan beïnvloeden.

Kristallisatie is een volledig natuurlijk proces dat vroeg of laat bij elke vloeibare honing optreedt. De reden van kristallisatie van honing is het overschrijden van het oplossend vermogen van de honing: de glucose kan niet meer opgelost blijven en gaat kristallen vormen. 

Het kristallisatieproces wordt beïnvloed door de temperatuur, de tijd, en of de honing frequent geroerd wordt of niet. Gekristalliseerde honing is nog perfect eetbaar!

Gekristalliseerde honing kan je gemakkelijk weer vloeibaar maken door de pot 'Au bain-marie' te verwarmen.
Opgelet: doe dit nooit in de magnetron want dan oververhit je de honing!

Een vaste honing kan na verloop van tijd gaan "afsmelten". Hierbij wordt het bovenste laagje vaste honing vloeibaar, en lijkt het alsof de honing bovenaan een donkere rand gekregen heeft. Ook dit is een volledig natuurlijk proces dat veelal te maken heeft met de temperatuur waarin de honing bewaard wordt.

Het afgesmolten laagje honing kan je gewoon met een lepel onder de rest van de honing roeren. Bewaar de honing op een iets frissere plaats om dit in de toekomst te vermijden.

De SmaakBeleving, leuk om te geven, maar nog leuker om te krijgen. Smaken die je raken! 

 

© 2014 - 2024 De SmaakBeleving | sitemap | rss