Sorteer op
  • Brassica Koolzaadolie Classic
    Brassica Koolzaadolie Classic

    Olie uit koolzaad is een lekkere olie om in te (roer)bakken, te braden en om te gebruiken in salades. Een puur en eerlijk product met superieure smaak- en gezondheidseigenschappen. Ambachtelijk vervaardigd uit in Nederland…

    € 7,99
  • Brassica Koolzaadolie Culinair
    Brassica Koolzaadolie Culinair

    Olie uit koolzaad is een lekkere olie om in te (roer)bakken, te braden en om te gebruiken in salades. Een puur en eerlijk product met superieure smaak- en gezondheidseigenschappen. Ambachtelijk vervaardigd uit in Nederland…

    € 7,99

Wat is koolzaad olie?

Het lekkerste geheim van Nederlandse bodem vindt zijn oorsprong op de prachtige heldergele velden van de koolzaadtelers in Oost-Nederland. De telers, verenigd in Koolzaadvereniging Colzaco, verbouwen zorgvuldig het koolzaad. Met een eigen en unieke productiewijze wordt alleen de kern van de koolzaden gebruikt, waardoor na de persing een mooie en natuurzuivere olie ontstaat.

Olie uit koolzaad is een lekkere olie om in te (roer)bakken, te braden en om te gebruiken in salades. Een puur en eerlijk product met superieure smaak- en gezondheidseigenschappen. Ambachtelijk vervaardigd uit in Nederland geteelde koolzaad van de allerhoogste kwaliteit. Koolzaadolie is niet alleen lekker, maar ook gezond. Dankzij de unieke eigenschappen van koolzaad is koolzaadolie het perfecte alternatief t.o.v. andere plantaardige olieën.

Brassica koolzaadolie vindt zijn oorsprong in de prachtige heldergele velden die je vooral ziet in Oost-Nederland. Voor Brassica koolzaadolie zijn de beste koolzaden geselecteerd. Door een eigen en unieke productiewijze wordt alleen de kern van de koolzaden gebruikt. De goede kwaliteit en de lekkere smaak van koolzaad, gecombineerd met het vakmanschap van de teler staan garant voor culinair genieten!

Culinair en gezond genieten
De belangrijkste eigenschappen van koolzaadolie op een rij:

  • Laagste percentage verzadigde vetzuren van alle plantaardige oliën.
  • Bevat veel vitamine A en E.
  • Bevat belangrijke antioxidanten.
  • Van nature zeer rijk aan waardevolle omega 3 vetzuren.
  • Juiste verhouding omega 3 en 6.
  • Hoog gehalte onverzadigde vetzuren.

Wat is koolzaad?

Koolzaad (Brassica napus) is een eenjarige plant met gele bloemen die sinds kort weer in Nederland wordt verbouwd. Koolzaad is een gewas dat vroeger veel werd geteeld in met name de provincie Groningen. Koolzaad is dus geen nieuw gewas, maar meer een herintroductie!

Elk jaar opnieuw veranderen de akkers in Nederland vanaf half april tot eind mei in prachtige heldergele velden. Het koolzaad wordt in juli geoogst. De gemiddelde koolzaadopbrengst per hectare ligt in Nederland tussen de 4000 en 5000 kilo.

Enkele feiten:

  • 1 hectare koolzaad levert ruim 1600 liter olie.
  • Het restproduct dat na persing overblijft (schillen) is erg eiwitrijk en wordt verwerkt tot hoogwaardig veevoer.
  • De teelt van koolzaad helpt op een positieve manier mee aan de bijenstand in Nederland. 

    

 

 

 

 

© 2014 - 2024 De SmaakBeleving | sitemap | rss