Sorteer op
  • Casanova Aceto Balsamico di Modena Classico.
    Casanova Aceto Balsamico di Modena Classico.

    De "instapversie" van de Casanova lijn. Deze balsamico azijn is perfect te gebruiken bij gemengde salades, groente of om te dippen met olijfolie en brood.

    € 5,99
  • Casanova D.O.P. Aceto Balsamico tradizionale di Modena 12 jr.
    Casanova D.O.P. Aceto Balsamico tradizionale di Modena 12 jr.

    Bitterzoete, 12 jaar oude traditionele balsamico azijn met nasmaak van het hout waar de balsamico op gerijpt is. Deze balsamico azijn is prima te gebruiken bij rauwe of gekookte groente, geroosterd, gegrild of gebakken vlees, bij…

    € 69,50
  • *Casanova D.O.P. Aceto Balsamico tradizionale di Modena 25
    *Casanova D.O.P. Aceto Balsamico tradizionale di Modena 25

    Bitterzoete, 25 jaar oude traditionele balsamico azijn met nasmaak van het hout waar de balsamico op gerijpt is. Deze balsamico azijn is prima te gebruiken bij rauwe of gegrilde groente, diverse kaassoorten, ijs, aardbeien, of…

    € 129,00
  • Casanova Balsamico Condimento Alimentare Bianco
    Casanova Balsamico Condimento Alimentare Bianco

    Gemaakt van druivenmost van de Trebbiano-druif i.c.m. witte wijnazijn. Een goede Balsamico omdat bij gebruik in gerechten de kleur behouden blijft.

    Te gebruiken bij salades, groente, sauzen, bij vis, wit vlees (kip en kalkoen) of…

    € 9,95
  • Casanova Condimento Agrodolce Exclusive 100
    Casanova Condimento Agrodolce Exclusive 100

    100 jaar oude traditionele balsamico azijn! Heerlijk bij zalm. risotto, gegrilld of geroosterd vlees, vis, kaviaar, foie gras, oude kaassoorten, desserts met vers roomijs, fruit of een klein theelepeltje puur na het diner. De…

    € 279,00
  • Casanova Crema Balsamico Classico
    Casanova Crema Balsamico Classico

    Ingedikte balsamico azijn. Heerlijk over salades, carpaccio, als garnering bij vleesgerechten, desserts of om te dippen met brood.

    € 5,99
  • Casanova Crema Balsamico al Fichi (vijgen)
    Casanova Crema Balsamico al Fichi (vijgen)

    Ingedikte balsamico azijn. Heerlijk over salades, carpaccio, als garnering bij vleesgerechten, desserts of om te dippen met brood.

    € 5,99
  • Casanova Crema Balsamico al Tartufo (truffel)
    Casanova Crema Balsamico al Tartufo (truffel)

    Ingedikte balsamico azijn met truffelsmaak. Te combineren met verse Franse frietjes, pizza, geroosterde of koude vleessoorten, fruit en bij nagerechten.
    De glaze is ideaal om te gebruiken als garnering.

    € 5,99
  • Casanova Crema Balsamico Bianco
    Casanova Crema Balsamico Bianco

    Ingedikte witte balsamico azijn. deze glace is te gebruiken bij diverse vleessorten vis, op een sandwich of pizza, bij frietjes of bij ijssoorten als garnering.

    € 5,99
  • Casanova Crema Balsamico Datteri (dadels)
    Casanova Crema Balsamico Datteri (dadels)

    Crema balsamico in knijpflesje. Heerlijk bij stevigere kazen als Gorgonzola, Roquefort, maar ook bij vers fruit, toghurt, ijsdessrts, desserts met noten.
    Garneert makkelijk af!

    € 5,99
  • Casanova Crema Balsamico met Framboos
    Casanova Crema Balsamico met Framboos

    Deze glaze met frambozen is heerlijk zoet, en combineert daardoor perfect bij onder andere fruitsalades, fruittaarten of andere banketproducten, of ijsdesserts.
    Je kunt hem ook gebruiken om cocktails en longdrinks mee te maken.

    € 5,99
  • Casanova Crema Balsamico al Mango
    Casanova Crema Balsamico al Mango

    Crema balsamico met mango in knijpflesje.
    Ideaal te gebruiken in marinades voor vis, bij carpaccio, tonijn, beef, zachte kaassoorten, (mozzarella, ricotta, mascarpone) maar ook in cheesecakes, bij pannekoeken, verse ananas.
    Ook te…

    € 5,99
  • Casanova Crema Balsamico al Limone
    Casanova Crema Balsamico al Limone

    Deze glaze is goed te gebruiken bij fruitsalades, groente, als basis voor marinade voor vis, bij verschillende kaassoorten, cheesecake of sushi.

    € 5,99
  • Casanova Crema Balsamico al  Melograno (granaatappel)
    Casanova Crema Balsamico al Melograno (granaatappel)

    Deze glaze met granaatappel is heerlijk zoet, en combineert daardoor perfect bij onder andere fruitsalades, fruittaarten of andere banketproducten, of ijsdesserts.
    Je kunt hem ook gebruiken om cocktails en longdrinks mee te maken.

    € 5,99
  • Casanova Crema Balsamico Chocolade
    Casanova Crema Balsamico Chocolade

    Deze glaze met chocolade is uniek in zijn soort, combineert daardoor perfect over onder andere fruitsalades, fruittaarten of andere banketproducten, of ijsdesserts.

    € 5,99
  • Casanova Crema Balsamico Glaze Peer en Walnoot
    Casanova Crema Balsamico Glaze Peer en Walnoot

    De combinatie van de volle smaak van balsamico met het zoete van de peer en het karakter van de walnoot maakt dit product bijzonder.

    Lekker in een salade, met kaas, maar ook heerlijk bij vleesgerechten. Deze glaze is zelfs…

    € 5,99
  • Casanova Balsamico Rosé
    Casanova Balsamico Rosé

    De Rosé Balsamico van Casanova heeft een prachtige glanzende, roze kleur en is 100% natuurlijk.

    De fijne Ancellotta-druiven geven de balsamico een natuurlijke roodachtige kleur. De druiven worden gerijpt in eikenhouten vaten die…

    € 10,95
  • Casanova Balsamico Classico BIO.
    Casanova Balsamico Classico BIO.

    Naast het gebruik bij salades of als dipper met brood kan deze biologische balsamico ook gebruikt worden bij wit vlees (kip of kalkoen) of bij vis.

    € 6,99
  • Casanova Balsamico 3 Medals BIO.
    Casanova Balsamico 3 Medals BIO.

    Naast het gebruik bij salades of als dipper met brood kan deze biologische balsamico ook gebruikt worden bij wit vlees (kip of kalkoen) of bij vis.

    € 15,95
  • Casanova Balsamico Condiment 8 jaar.
    Casanova Balsamico Condiment 8 jaar.

    Casanova Balsamico Condiment 8 jaar gerijpt.

    € 16,50
  • Casanova Balsamico Condiment 12 jaar.
    Casanova Balsamico Condiment 12 jaar.

    Casanova Balsamico Condiment 12 jaar gerijpt.

    € 26,95
  • Casanova Balsamico Condiment 15 jaar.
    Casanova Balsamico Condiment 15 jaar.

    Casanova Balsamico Condiment 15 jaar gerijpt.

    € 32,95
  • Casanova Balsamico Parels
    Casanova Balsamico Parels

    Hele mooie noviteit met parels van Balsamico, voor als u echt iets aparts wil laten zien en proeven aan uw gasten.

    € 13,95
  • Casanova Balsamico Parels Truffel
    Casanova Balsamico Parels Truffel

    Hele mooie noviteit met parels van Balsamico en truffel, voor als u echt iets aparts wil laten zien en proeven aan uw gasten.

    € 13,95
  • Casanova Bessen Compote met Balsamico Azijn.
    Casanova Bessen Compote met Balsamico Azijn.

    Smaakvolle en rijke compote van rode bosvruchten en gerijpte balsamico azijn. Verrassend in combinatie met vlees- en wildspecialiteiten, paté, kaas, cake, brood, maar ook bij ijs en yoghurt.

    Het is gemaakt van 100% natuurlijke…

    € 9,95
  • Casanova Rode Wijnazijn.
    Casanova Rode Wijnazijn.

    Rode wijnazijn is heerlijk bij salades en gekookte groenten. Maar het is ook lekker bij het bereiden van gepocheerde eieren, zoetzure sauzen, bouillons, marinades en dipsauzen.

    € 6,95
  • Casanova Witte Wijnazijn
    Casanova Witte Wijnazijn

    Wiite wijnazijn is heerlijk bij salades en gekookte groenten. Maar het is ook lekker bij het bereiden van gepocheerde eieren, zoetzure sauzen, bouillons, marinades en dipsauzen.

    € 6,99
  • Casanova Baby Onions Balsamic Infused.
    Casanova Baby Onions Balsamic Infused.

    Uien doordrenkt met Balsamico Azijn van Modena.

    Ideaal bij sandwiches, hotdogs, hamburgers en op toast. Maar natuurlijk ook bij gegrild en gebraden vlees en verse of gerijpte kaas.

    € 9,95
  • Casanova Balsamico Azijn Moderna 6 Jaar Gold.
    Casanova Balsamico Azijn Moderna 6 Jaar Gold.

    Balsamico-azijn van Modena verkregen uit gekookte most van Trebbiano en Lambrusco druiven van Modena en wijnazijn.

    Smaak: zoetzuur evenwichtig, zuur persistent met fruitige druif hints/
    Ideaal op salades, gekookte groenten, om…

    € 15,99
  • Casanova Balsamico Condiment met Honing.
    Casanova Balsamico Condiment met Honing.

    Zoetzure balsamico condiment verrijkt met honing.

    Smaak: zoet en zuur evenwichtig, intens en delicaat, typisch voor honing.
    Geschikt om kaas, dessert, yoghurt, ijs, cheesecakes te garneren.De Honing Condiment is gemaakt van…

    € 10,99
  • Casanova Witte Balsamico Condiment 6 Jaar Gerijpt 100 ml.
    Casanova Witte Balsamico Condiment 6 Jaar Gerijpt 100 ml.

    Witte balsamico condiment verkregen uit witte druivenmost van Trebbiano druiven en witte wijnazijn.

    Smaak: zoetzuur tot zoet, persistent met fruitigheid typisch voor druiven.
    Geschikt voor salades, vis en zeevruchten, gekookte…

    € 14,95
  • Casanova Balsamico Azijn Modena 10 Jaar Classic.
    Casanova Balsamico Azijn Modena 10 Jaar Classic.

    Balsamico-azijn van Modena verkregen uit wijnazijn en ingekookte most van Trebbiano- en Lambrusco-druiven uit Modena.

    Smaak: zoetzuur, evenwichtig, persistent met hints van fruiti en hout.
    Ideaal op salades, gekookte groenten,…

    € 26,95
  • Casanova Balsamico Azijn Modena 15 Jaar Classic.
    Casanova Balsamico Azijn Modena 15 Jaar Classic.

    Balsamico-azijn van Modena verkregen uit wijnazijn en ingekookte most van Trebbiano- en Lambrusco-druiven uit Modena.

    Smaak: zoetzuur, evenwichtig, persistent met hints van fruit en hout.
    Geschikt voor alle zoete of hartige…

    € 39,95
  • Casanova Witte Balsamico Condiment 6 Jaar Gerijpt 250 Ml.
    Casanova Witte Balsamico Condiment 6 Jaar Gerijpt 250 Ml.

    Net als de donkergekleurde balsamico condiment, is ook deze witte variant gemaakt van druivenmost en wijnazijn. Het verschil is dat er geen blauwe maar witte druiven zijn gebruikt. Dit resulteert in een heerlijk samenspel van zoet…

    € 11,95
  • Casanova Balsamico Azijn Modena 8  Jaar Classic.
    Casanova Balsamico Azijn Modena 8 Jaar Classic.

    Balsamico-azijn van Modena verkregen uit wijnazijn en ingekookte most van Trebbiano- en Lambrusco-druiven uit Modena.

    Smaak: zoetzuur, aangenaam evenwichtig, fruitig, typisch voor gekookte most.
    Ideaal op salades, gekookte…

    € 17,50
  • *Casanova Balsamico Vinegar of Modena 8 Jaar
    *Casanova Balsamico Vinegar of Modena 8 Jaar

    Balsamico-azijn van Modena verkregen uit wijnazijn en ingekookte most van Trebbiano- en Lambrusco-druiven uit Modena.

    Smaak: zoetzuur evenwichtig, zuur persistent met hints van druiven.
    Ideaal voor salades, gekookte groenten, om…

    € 78,50
  • Casanova Balsamico Azijn Modena 6 Jaar Classic
    Casanova Balsamico Azijn Modena 6 Jaar Classic

    Balsamico-azijn van Modena verkregen uit wijnazijn en ingekookte most van Trebbiano- en Lambrusco-druiven uit Modena.

    Smaak: zoetzuur, aangenaam evenwichtig, fruitig, typisch voor gekookte most.
    Ideaal voor salades, gekookte…

    € 14,95
  • Casanova Crema Balsamico Rooksmaak
    Casanova Crema Balsamico Rooksmaak

    Romige en zoetzure balsamicoglazuur met gerookte smaak.

    Smaak: zoetzuur tot zoet, persistent, typisch voor gerookte smaak.
    Zeer geschikt als topping op salades, vlees en gepekeld vlees, sandwiches, pizza, frietjes en kazen.De…

    € 5,99
  • Casanova Saba Cooked Grape.
    Casanova Saba Cooked Grape.

    Dit natuurlijke zoetmiddel, saba genoemd, is typisch voor de Modena streek en wordt verkregen door het langzaam inkoken van Trebbiano en Lambrusco-druivenmost. In Italië noemen ze saba ook wel “vincotto”. Het is dik als…

    € 8,50
  • Casanova Extra Vergine Olijfolie Gold 250 Ml.
    Casanova Extra Vergine Olijfolie Gold 250 Ml.

    Italiaanse extra vergine olijfolie.

    Smaak: fruitig en persistent.
    Geschikt als dressing over salades en rauwe groenten, het maken van vinaigrettes en voor koken en te bakken.Olijfolie van superieure categorie, rechtstreeks uit…

    € 17,95
  • Casanova Balsamico Azijn Modena Gold.
    Casanova Balsamico Azijn Modena Gold.

    Balsamico-azijn van Modena verkregen uit gekookte most van Trebbiano en Lambrusco druiven van Modena en wijnazijn.

    Smaak: zoetzuur evenwichtig, zuur persistent met fruitige druif hints/ Ideaal op salades, gekookte groenten, om…

    € 15,95

In geschriften uit het ein van de Middeleeuwen wordt al gesproken over een taartsiroop, de voorloper van de azijn, in gebieden bij Modena en Reggio. Deze siroop had meer medische toepassingen dan culinaire.

Tijdens de Renaissance waren nobele families gepassioneerde producenten en gebruikers van de balsamico azijn. Ze bouwden speciale azijn opslagruimtes op de zolders van hun paleizen en lieten hun vloeibare schatten daar rijpen. Nog steeds vindt men deze opslagruimtes op zolders van huizen, waar het bijna kan vriezen in de winter, en het flink heet wordt in de zomer. De luchtvochtigheid door regen en mist draagt ook bij aan het rijpingsproces.

De most die gebruikt wordt om de balsamico azijn te maken komt van de Lambrusco- en Trebbianodruif en nog enkele andere soorten die in de provincie Modena groeien. Deze most wordt gekookt op laag vuur zodat 'ie stroperig en donderbruin wordt. Daarna wordt de most met rust gelaten, om het natuurlijk fermentatieproces zijn werk te laten doen.

Zelfs na 3 jaar wordt de azijn nog niet klaar voor consumptie geacht. Goede balsamico azijn rijpt minimaal 12 jaar voordat hij klaar voor gebruik is. balsamico van 30 tot 50 jaar of ouder wordt gezien als uitzonderlijk. Azijn die meer dan 25 jaar gerijpt heeft wordt betiteld met 'extra vecchio', extra oud.

Balsamico azijn wordt gekarakteriseerd door de rijke, diepbruine kleur. Hij moet glinsteren en siroopachtig dik zijn. Het bouquet bestaat uit complexe, goed uitgebalanceerde aroma's die sterk zijn en lang blijven hangen met een uigebalanceerd zuurtje. De smaak is uitgebalanceerd tussen zoet en zuur, met merkbare zuurgraad en tonen van de verschillende houtsoorten waarin de balsamico azijn door de jaren heen gerijpt heeft.

De unieke smaak van de balsamico azijn wordt verkregen door hem over te gieten van grote naar steeds kleinere vaten. Ieder vat komt qua leeftijd overeen met de leeftijd van de balsamico azjin die erin zit. De grootste vaten zijn vaak van moerbeienhout, middelgrote vaten van kastanje- en kersenhout en de kleinste vaten zijn van essen- of eikenhout.

Wanneer het woord 'tradizionale' mist op het etiket, en inplaats hiervan staat er: Aceto Balsamico di Modena, dan betekent dit dat de azijn gemaakt is van wijn en niet van most, en dus minder tijd en moeite heeft gekost tijdens het rijpen.

Iedere azijnproducent heeft zijn eigen manieren en technieken en bepaalde hoeveelheden ingredienten die gebruikt worden in de verschillende fases van productie. De meeste recepten zijn eeuwenoud en zeer geheim.

© 2014 - 2024 De SmaakBeleving | sitemap | rss