Sorteer op
  • Casanova Aceto Balsamico di Modena Classico
    Casanova Aceto Balsamico di Modena Classico

    De "instapversie" van de Casanova lijn. Deze balsamico azijn is perfect te gebruiken bij gemengde salades, groente of om te dippen met olijfolie en brood.

    € 5,99
  • Casanova Aceto Balsamico di Modena serie 4
    Casanova Aceto Balsamico di Modena serie 4

    Deze balsamico azijn, gemaakt van de Trebbiano- en Lambruscodruif is in 2 vaten van verschillende houtsoorten gerijpt en is 4 jaar oud. Naast het gebruik bij salades of als dipper met brood kan deze balsamico ook gebruikt worden…

    € 9,95
  • Casanova Aceto Balsamico di Modena serie 8
    Casanova Aceto Balsamico di Modena serie 8

    Balsamico azijn gerijpt op 4 vaten van verschillende houtsoorten. De balsamico is 8 jaar oud en gemaakt van druivenmost van de Trebbiano- en Lambruscodruif. Heerlijk om te dippen met olijfolie en brood, bij diverse groentesoorten…

    € 17,95
  • Casanova D.O.P. Aceto Balsamico tradizionale di Modena 12
    Casanova D.O.P. Aceto Balsamico tradizionale di Modena 12

    Bitterzoete, 12 jaar oude traditionele balsamico azijn met nasmaak van het hout waar de balsamico op gerijpt is. Deze balsamico azijn is prima te gebruiken bij rauwe of gekookte groente, geroosterd, gegrild of gebakken vlees, bij…

    € 59,00
  • Casanova D.O.P. Aceto Balsamico tradizionale di Modena 25
    Casanova D.O.P. Aceto Balsamico tradizionale di Modena 25

    Bitterzoete, 25 jaar oude traditionele balsamico azijn met nasmaak van het hout waar de balsamico op gerijpt is. Deze balsamico azijn is prima te gebruiken bij rauwe of gegrilde groente, diverse kaassoorten, ijs, aardbeien, of…

    € 95,00
  • Casanova Aceto Balsamico dressing met chilipeper
    Casanova Aceto Balsamico dressing met chilipeper

    Bitterzoete balsamicodressing met chilipeper, te gebruiken voor bijvoorbeeld gegrild of geroosterd vlees, of bij zachte kazen.

    € 5,99
  • Casanova Aceto Balsamico met truffel
    Casanova Aceto Balsamico met truffel

    Zoete balsamicodressing met een vleug truffel. Lekker bij bijvoorbeeld risotto, pasta, gebakken of gegrild vlees of bij een eitje.

    € 5,99
  • Casanova Balsamico Condimento Alimentare Bianco
    Casanova Balsamico Condimento Alimentare Bianco

    Gemaakt van druivenmost van de Trebbiano-druif i.c.m. witte wijnazijn. Een goede Balsamico omdat bij gebruik in gerechten de kleur behouden blijft.

    Te gebruiken bij salades, groente, sauzen, bij vis, wit vlees (kip en kalkoen) of…

    € 7,95
  • Casanova Condimento Agrodolce Exclusive 100
    Casanova Condimento Agrodolce Exclusive 100

    100 jaar oude traditionele balsamico azijn! Heerlijk bij zalm. risotto, gegrilld of geroosterd vlees, vis, kaviaar, foie gras, oude kaassoorten, desserts met vers roomijs, fruit of een klein theelepeltje puur na het diner. De…

    € 195,00
  • Casanova Crema Balsamico Classico
    Casanova Crema Balsamico Classico

    Ingedikte balsamico azijn. Heerlijk over salades, carpaccio, als garnering bij vleesgerechten, desserts of om te dippen met brood.

    € 4,99
  • Casanova Crema Balsamico al Fichi (vijgen)
    Casanova Crema Balsamico al Fichi (vijgen)

    Ingedikte balsamico azijn. Heerlijk over salades, carpaccio, als garnering bij vleesgerechten, desserts of om te dippen met brood.

    € 4,99
  • Casanova Crema Balsamico al Tartufo (truffel)
    Casanova Crema Balsamico al Tartufo (truffel)

    Ingedikte balsamico azijn met truffelsmaak. Te combineren met verse Franse frietjes, pizza, geroosterde of koude vleessoorten, fruit en bij nagerechten.
    De glaze is ideaal om te gebruiken als garnering.

    € 4,99
  • Casanova Crema Balsamico Bianco
    Casanova Crema Balsamico Bianco

    Ingedikte witte balsamico azijn. deze glace is te gebruiken bij diverse vleessorten vis, op een sandwich of pizza, bij frietjes of bij ijssoorten als garnering.

    € 4,99
  • Casanova Crema Balsamico Datteri (dadels)
    Casanova Crema Balsamico Datteri (dadels)

    Crema balsamico in knijpflesje. Heerlijk bij stevigere kazen als Gorgonzola, Roquefort, maar ook bij vers fruit, toghurt, ijsdessrts, desserts met noten.
    Garneert makkelijk af!

    € 4,99
  • Casanova Crema Balsamico met Framboos
    Casanova Crema Balsamico met Framboos

    Deze glaze met frambozen is heerlijk zoet, en combineert daardoor perfect bij onder andere fruitsalades, fruittaarten of andere banketproducten, of ijsdesserts.
    Je kunt hem ook gebruiken om cocktails en longdrinks mee te maken.

    € 4,99
  • Casanova Crema Balsamico al Mango
    Casanova Crema Balsamico al Mango

    Crema balsamico met mango in knijpflesje.

    Ideaal te gebruiken in marinades voor vis, bij carpaccio, tonijn, beef, zachte kaassoorten, (mozzarella, ricotta, mascarpone) maar ook in cheesecakes, bij pannekoeken, verse ananas.
    Ook…

    € 4,99
  • Casanova Crema Balsamico al Limone
    Casanova Crema Balsamico al Limone

    Deze glaze is goed te gebruiken bij fruitsalades, groente, als basis voor marinade voor vis, bij verschillende kaassoorten, cheesecake of sushi.

    € 4,99
  • Casanova Crema Balsamico al  Melograno (granaatappel)
    Casanova Crema Balsamico al Melograno (granaatappel)

    Deze glaze met granaatappel is heerlijk zoet, en combineert daardoor perfect bij onder andere fruitsalades, fruittaarten of andere banketproducten, of ijsdesserts.
    Je kunt hem ook gebruiken om cocktails en longdrinks mee te maken.

    € 4,99
  • Casanova Crema Balsamico Chocolade
    Casanova Crema Balsamico Chocolade

    Deze glaze met chocolade is uniek in zijn soort, combineert daardoor perfect over onder andere fruitsalades, fruittaarten of andere banketproducten, of ijsdesserts.

    € 4,99
  • Casanova Balsamico, Saba cooked Grape BIO
    Casanova Balsamico, Saba cooked Grape BIO

    Natuurlijk zoetmiddel dat wordt verkregen door langzaam roosteren van Trebbiano en Lambrusco-druivenmost.
    Voor bereiding van aperitieven, rijst, soep, gekookte groenten, geroosterde kalkoen, kaas, fruitsalades, ijs, yoghurt.

    € 16,95
  • Casanova Balsamico Classico BIO
    Casanova Balsamico Classico BIO

    Naast het gebruik bij salades of als dipper met brood kan deze biologische balsamico ook gebruikt worden bij wit vlees (kip of kalkoen) of bij vis.

    € 5,99
  • Casanova Balsamico 3 Medals BIO
    Casanova Balsamico 3 Medals BIO

    Naast het gebruik bij salades of als dipper met brood kan deze biologische balsamico ook gebruikt worden bij wit vlees (kip of kalkoen) of bij vis.

    € 15,95
  • Casanova Balsamico 5 Medals BIO
    Casanova Balsamico 5 Medals BIO

    Naast het gebruik bij salades of als dipper met brood kan deze biologische balsamico ook gebruikt worden bij wit vlees (kip of kalkoen) of bij vis.

    € 24,95
  • Casanova Balsamico Apple Cider BIO
    Casanova Balsamico Apple Cider BIO

    Neem het ervan en geniet van het lekkerste dat de natuur te bieden heeft.
    Van de biologische producten van Casanova kun je met een goed gevoel genieten dankzij de aandacht en inspanning van de boeren en producenten die ze voor ons…

    € 14,95
  • Casanova Balsamico wit BIO
    Casanova Balsamico wit BIO

    Witte biologische balsamico azijn. Deze azijn is te gebruiken bij diverse vleessoorten en vis.

    € 8,95
  • Casanova Balsamico Glaze BIO
    Casanova Balsamico Glaze BIO

    Crema balsamico biologisch in knijpflesje.
    Heerlijk bij stevigere kazen als Gorgonzola, Roquefort, maar ook bij vers fruit, yoghurt, desserts, met noten.
    Garneert makkelijk af!

    € 6,95
  • Casanova Balsamico Saba cooked Grape BIO
    Casanova Balsamico Saba cooked Grape BIO

    Natuurlijk Zoetmiddel dat wordt verkregen door langzaam roosteren van Trebbiano en Lambrusco-druivenmost. Voor bereiding van aperitieven, rijst, soep, gekookte groenten, geroosterde kalkoen, kaas, fruitsalades, ijs, yoghurt.

    € 9,95
  • Casanova Balsamico Vintage Silver 12 jaar
    Casanova Balsamico Vintage Silver 12 jaar

    Casanova Balsamico Vintage SILVER 12 jaar gerijpt.

    € 27,95
  • Casanova Balsamico Condiment 8 jaar
    Casanova Balsamico Condiment 8 jaar

    Casanova Balsamico Condiment 8 jaar gerijpt.

    € 14,95
  • Casanova Balsamico Condiment 12 jaar
    Casanova Balsamico Condiment 12 jaar

    Casanova Balsamico Condiment 12 jaar gerijpt.

    € 24,95
  • Casanova Balsamico Condiment 15 jaar
    Casanova Balsamico Condiment 15 jaar

    Casanova Balsamico Condiment 15 jaar gerijpt.

    € 28,95
  • Casanova witte Balsamico Condiment
    Casanova witte Balsamico Condiment

    Casanova witte Balsamico Condiment.

    € 9,95
  • Casanova Balsamico parels
    Casanova Balsamico parels

    Hele mooie noviteit met parels van Balsamico, voor als u echt iets aparts wil laten zien en proeven aan uw gasten.

    € 10,95
  • Casanova Balsamico parels truffel
    Casanova Balsamico parels truffel

    Hele mooie noviteit met parels van Balsamico en truffel, voor als u echt iets aparts wil laten zien en proeven aan uw gasten.

    € 11,95
  • Casanova Balsamico Rosé
    Casanova Balsamico Rosé

    De Rosé Balsamico van Casanova heeft een prachtige glanzende, roze kleur en is 100% natuurlijk.

    De fijne Ancellotta-druiven geven de balsamico een natuurlijke roodachtige kleur. De druiven worden gerijpt in eikenhouten vaten die…

    € 10,95

In geschriften uit het ein van de Middeleeuwen wordt al gesproken over een taartsiroop, de voorloper van de azijn, in gebieden bij Modena en Reggio. Deze siroop had meer medische toepassingen dan culinaire.

Tijdens de Renaissance waren nobele families gepassioneerde producenten en gebruikers van de balsamico azijn. Ze bouwden speciale azijn opslagruimtes op de zolders van hun paleizen en lieten hun vloeibare schatten daar rijpen. Nog steeds vindt men deze opslagruimtes op zolders van huizen, waar het bijna kan vriezen in de winter, en het flink heet wordt in de zomer. De luchtvochtigheid door regen en mist draagt ook bij aan het rijpingsproces.

De most die gebruikt wordt om de balsamico azijn te maken komt van de Lambrusco- en Trebbianodruif en nog enkele andere soorten die in de provincie Modena groeien. Deze most wordt gekookt op laag vuur zodat 'ie stroperig en donderbruin wordt. Daarna wordt de most met rust gelaten, om het natuurlijk fermentatieproces zijn werk te laten doen.

Zelfs na 3 jaar wordt de azijn nog niet klaar voor consumptie geacht. Goede balsamico azijn rijpt minimaal 12 jaar voordat hij klaar voor gebruik is. balsamico van 30 tot 50 jaar of ouder wordt gezien als uitzonderlijk. Azijn die meer dan 25 jaar gerijpt heeft wordt betiteld met 'extra vecchio', extra oud.

Balsamico azijn wordt gekarakteriseerd door de rijke, diepbruine kleur. Hij moet glinsteren en siroopachtig dik zijn. Het bouquet bestaat uit complexe, goed uitgebalanceerde aroma's die sterk zijn en lang blijven hangen met een uigebalanceerd zuurtje. De smaak is uitgebalanceerd tussen zoet en zuur, met merkbare zuurgraad en tonen van de verschillende houtsoorten waarin de balsamico azijn door de jaren heen gerijpt heeft.

De unieke smaak van de balsamico azijn wordt verkregen door hem over te gieten van grote naar steeds kleinere vaten. Ieder vat komt qua leeftijd overeen met de leeftijd van de balsamico azjin die erin zit. De grootste vaten zijn vaak van moerbeienhout, middelgrote vaten van kastanje- en kersenhout en de kleinste vaten zijn van essen- of eikenhout.

Wanneer het woord 'tradizionale' mist op het etiket, en inplaats hiervan staat er: Aceto Balsamico di Modena, dan betekent dit dat de azijn gemaakt is van wijn en niet van most, en dus minder tijd en moeite heeft gekost tijdens het rijpen.

Iedere azijnproducent heeft zijn eigen manieren en technieken en bepaalde hoeveelheden ingredienten die gebruikt worden in de verschillende fases van productie. De meeste recepten zijn eeuwenoud en zeer geheim.

© 2014 - 2021 De SmaakBeleving, keuze uit meer dan 3000 producten! | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.