Sorteer op

Villa Grimelli bestaat sinds 1889 en is vernoemd naar een professor die al in de 16e eeuw onderzoek deed naar het bereiden van gerijpte azijn voor conservering van versproducten. Villa Grimelli is gelegen in Modena, Italië en onderdeel van een toonaangevende fabrikant van balsamico azijn en afleidingen daarvan.

De producten zijn ontwikkelt in samenwerking met de producent. We verstrekken duidelijkheid door de aanduiding over de verschillende kwaliteitsniveaus van balsamico azijn door middel van de kwalificatie:

  -          brons             35% druivenmost
  -          zilver             45% druivenmost
  -          goud               55% druivenmost
  -          platinum     65% druivenmost

Het verschil in kwalificatie heeft voornamelijk met de intensiteit, de dikte, en het gebruikte percentage druivenmost te maken. De keuze heeft te maken met persoonlijke smaak en de gewenste toepassing in een gerecht. Hoe hoger de intensiteit en het percentage  druivenmost hoe dikker en zoeter de balsamico azijn is.

Naast de balsamico azijn is er een lijn “glaze”, een reductie van balsamico azijn, die met haar stroperige structuur en doseerdop op haar knijpverpakking zeer geschikt is voor decoratiedoeleinden. Naast naturel verkrijgbaar in vier heerlijke smaken: truffel, sinaasappel, vijgen en framboos en mede onderscheidend vanwege de verzorgde uitstraling.

© 2014 - 2024 De SmaakBeleving | sitemap | rss