JB Diesch en de babbelaar zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Al vanaf 1892 bakt deze familie de babbelaar en het recept werd van vader op zoon overgedragen. Eerst in een winkel aan de Herenstraat, daarna vanuit een winkel aan de Lange Burg en vervolgens, na de tweede wereldoorlog, in de bakkerij achter de winkel aan de Markt van Middelburg. Die winkel is in de originele staat bewaard gebleven. De bakkerij werd verplaatst naar Koudekerke, daar worden de JB Diesch babbelaars nog steeds gebakken.
Het precieze recept van de babbelaar van JB Diesch is een goed bewaard geheim. Wat er in ieder geval in zit is suiker, een flinke klont roomboter, glucosestroop, zout en water. Regelmatig geurt het in Koudekerke, waar de bakkerij staat, naar karamel. Mensen komen dan maar wat graag aan de deur om een nog warme babbelaar te proeven.
De machines van JB Diesch, waarin de babbelaars nog steeds worden gekookt, werden in 1924 tweedehands aangeschaft maar stammen al uit 1800. Ze doen hun werk nog goed en geven het proces in de bakkerij van Koudekerke een echt ambachtelijk uiterlijk.