Sorteer op
 • JB Diesch Zeeuwse Boterbabbelaars Classic
  JB Diesch Zeeuwse Boterbabbelaars Classic

  De Babbels van JB Diesch zijn onweerstaanbaar!
  Deze gewikkelde echte Zeeuwse babbelaars zijn romig van smaak en zijn geschikt voor ieder moment van de dag.
  Dat babbelen? Dat gaat vanzelf wanneer je er een van snoept.

  € 2,65
 • JB Diesch Zeeuwse Babbelaars met zachte Koffievulling
  JB Diesch Zeeuwse Babbelaars met zachte Koffievulling

  Babbelaars en koffie zijn oude bekenden van elkaar.
  In deze babbels komen deze smaken goed tot hun recht, daar blijf je van snoepen.

  € 2,65

JB Diesch en de babbelaar zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Al vanaf 1892 bakt deze familie de babbelaar en het recept werd van vader op zoon overgedragen. Eerst in een winkel aan de Herenstraat, daarna vanuit een winkel aan de Lange Burg en vervolgens, na de tweede wereldoorlog, in de bakkerij achter de winkel aan de Markt van Middelburg. Die winkel is in de originele staat bewaard gebleven. De bakkerij werd verplaatst naar Koudekerke, daar worden de JB Diesch babbelaars nog steeds gebakken.

Het precieze recept van de babbelaar van JB Diesch is een goed bewaard geheim. Wat er in ieder geval in zit is suiker, een flinke klont roomboter, glucosestroop, zout en water. Regelmatig geurt het in Koudekerke, waar de bakkerij staat, naar karamel. Mensen komen dan maar wat graag aan de deur om een nog warme babbelaar te proeven.

De machines van JB Diesch, waarin de babbelaars nog steeds worden gekookt, werden in 1924 tweedehands aangeschaft maar stammen al uit 1800. Ze doen hun werk nog goed en geven het proces in de bakkerij van Koudekerke een echt ambachtelijk uiterlijk.

 

© 2014 - 2024 De SmaakBeleving | sitemap | rss