Ruim 500 jaar Zeeuws vakmanschap en moderne technische oplossingen om ons zout te maken. Al deze elementen dragen bij aan de ambacht van dit werk: het creëren van een buitengewoon authentiek zoutproduct dat ons dagelijks leven verrijkt en telkens weer een nieuwe smaaksensatie biedt.
WATER WINNEN UIT DE OOSTERSCHELDE
Het verhaal van dit zout begint bij de oorsprong: het water uit de Oosterschelde. Het water wordt bij vloed gepompt uit de wateren bij Bruinisse, waar het water extra gezuiverd is door natuurlijke factoren. Vervolgens wordt het water op onze locatie extra gefilterd. Op deze manier kunnen ze de hoogste kwaliteit van het zeezout garanderen.
INKOKEN VAN HET ZOUT
Ze pompen het water voor het koken door ultrafijne filters om zoveel mogelijk microplastics uit het water te halen. Ook mogelijk vuil, zoals overgebleven zeewier wordt verwijderd zonder dat het zeezout zijn natuurlijke mineraalgehalte verliest. In de kookketel verwarmen ze vervolgens het water. Het zeewater verdampt en wordt steeds zouter. Is het juiste zoutgehalte bereikt? Dan is het zout klaar voor de volgende stap!
HET OOGSTEN VAN HET ZOUT
In dit stadium begint de ware ambacht van het zout maken. Door de kennis en ervaring met het met de hand oogsten van het zout, weten ze precies wanneer onze vlokken de juiste smaak en textuur hebben. Bij de ideale situatie worden de zoutkristallen zorgvuldig uit de pannen geschept en vervolgens langzaam gedroogd in onze zoutovens. De laatste stap is om het zout te verpakken of om nog de laatste touch toe te voegen: het roken of het toevoegen van zeewier of kruiden.