Sorteer op
 • Zeeuwse Zouten Puur in Glas
  Zeeuwse Zouten Puur in Glas

  Geniet van het meest pure zeezout van Zeeuwsche Zoute in een prachtige glazen pot. De Pure variant geeft aan ieder gerecht een pure Zeeuwse zoute smaak en maakt van koken een echt Zeeuws feestje.
  De glazen potjes zijn perfect om…

  € 6,95
 • Zeeuwse Zouten Gerookt in Glas
  Zeeuwse Zouten Gerookt in Glas

  Geniet van het dit gerookte zeezout van Zeeuwsche Zoute in een prachtige glazen pot.
  De glazen potjes zijn perfect om na gebruik bij te vullen en bevatten 100 gram geroookt zeezout.Deze variant van Zeeuwsche Zoute wordt gerookt…

  € 8,95
 • Zeeuwse Zouten Puur in Luxe (cadeau) koker
  Zeeuwse Zouten Puur in Luxe (cadeau) koker

  Geniet van het meest pure zeezout van Zeeuwsche Zoute in een prachtige koker voor op tafel of in de keuken.
  De Pure variant geeft aan ieder gerecht een pure Zeeuwse zoute smaak en maakt van koken een echt Zeeuws feestje.Het zout…

  € 7,95
 • Zeeuwse Zouten Gerookt in (cadeau) Koker
  Zeeuwse Zouten Gerookt in (cadeau) Koker

  Geniet van het dit gerookte zeezout van Zeeuwsche Zoute in een (cadeau) koker.

  Deze variant van Zeeuwsche Zoute wordt gerookt met traditionele Zeeuwse rookmethoden met een mix van berken en eiken, waardoor het zout een…

  € 9,95
 • DUO Zeeuwse Zouten koker Gerookt + koker Puur
  DUO Zeeuwse Zouten koker Gerookt + koker Puur

  Het zout knispert heerlijk als je het over je gerecht strooit. Tomaten, komkommer, vis- en/of vleesgerechten krijgen een sensationele boost in smaak.

  € 14,95
 • Zeeuwse Zouten Puur Stazak
  Zeeuwse Zouten Puur Stazak

  Geniet van het meest pure zeezout van Zeeuwsche Zoute in een prachtige glazen pot. De Pure variant geeft aan ieder gerecht een pure Zeeuwse zoute smaak en maakt van koken een echt Zeeuws feestje.

  Het zout knispert heerlijk als je…

  € 6,95
 • Zeeuwse Zouten Gerookt zeezout in Stazak
  Zeeuwse Zouten Gerookt zeezout in Stazak

  Deze variant van Zeeuwsche Zoute wordt gerookt met traditionele Zeeuwse rookmethoden met een mix van berken en eiken, waardoor het zout een voortreffelijke smaak en textuur heeft. Doordat we vers geoogst zout roken met een iets…

  € 8,95
 • Zeeuwse Zouten Duo Stazak Gerookt & Puur
  Zeeuwse Zouten Duo Stazak Gerookt & Puur

  Het zout knispert heerlijk als je het over je gerecht strooit. Tomaten, komkommer, vis- en/of vleesgerechten krijgen een sensationele boost in smaak.

  € 14,95

Ruim 500 jaar Zeeuws vakmanschap en moderne technische oplossingen om ons zout te maken. Al deze elementen dragen bij aan de ambacht van dit werk: het creëren van een buitengewoon authentiek zoutproduct dat ons dagelijks leven verrijkt en telkens weer een nieuwe smaaksensatie biedt.

WATER WINNEN UIT DE OOSTERSCHELDE

Het verhaal van dit zout begint bij de oorsprong: het water uit de Oosterschelde. Het water wordt bij vloed gepompt uit de wateren bij Bruinisse, waar het water extra gezuiverd is door natuurlijke factoren. Vervolgens wordt het water op onze locatie extra gefilterd. Op deze manier kunnen ze de hoogste kwaliteit van het zeezout garanderen.

INKOKEN VAN HET ZOUT

Ze pompen het water voor het koken door ultrafijne filters om zoveel mogelijk microplastics uit het water te halen. Ook mogelijk vuil, zoals overgebleven zeewier wordt verwijderd zonder dat het zeezout zijn natuurlijke mineraalgehalte verliest. In de kookketel verwarmen ze vervolgens het water. Het zeewater verdampt en wordt steeds zouter. Is het juiste zoutgehalte bereikt? Dan is het zout klaar voor de volgende stap!

HET OOGSTEN VAN HET ZOUT

In dit stadium begint de ware ambacht van het zout maken. Door de kennis en ervaring met het met de hand oogsten van het zout, weten ze precies wanneer onze vlokken de juiste smaak en textuur hebben. Bij de ideale situatie worden de zoutkristallen zorgvuldig uit de pannen geschept en vervolgens langzaam gedroogd in onze zoutovens. De laatste stap is om het zout te verpakken of om nog de laatste touch toe te voegen: het roken of het toevoegen van zeewier of kruiden.

    

 

© 2014 - 2022 De SmaakBeleving | sitemap | rss