Sorteer op

Het verhaal van de producent:

Zout maakt al duizenden jaren deel uit van onze dagelijkse voeding.

Goed zout eten is essentieel, voor de gezondheid, voor het milieu en voor onze smaakpapillen!
In de keuken, aan tafel, bij het kruiden, worden Fleur de sel en Guérande-zout altijd erkend door chef-koks vanwege hun unieke smaakkwaliteiten. We kennen dit zout ook onder de naam Keltisch Zeezout.

Dit altijd vochtige zout uit de Franse streek Guerande 100% natuurlijk zeezout.
Zuiverder zout bestaat niet, ongewassen, ongeraffineerd en helemaal vrij van additieven. Een volle smaak zoals u het niet elders tegenkomt, daarnaast helpt dit zout het reguleren van de vochtbalans in je lichaam, het onderhouden van een gezond bloeddrukniveau en het verminderen van stress.

Ambachtelijke fabrikanten, we werken met 12 onafhankelijke zoutwerkers in het Guérande-bekken.
In ons atelier in Guérande bewerken we onze zouten op een zachte en respectvolle manier om de ruwe staat van de kristallen die in de zoutziederij van Guérande worden gevormd, te behouden.

We hebben het label Nature & Progrès, voor een alternatief landbouwmodel voor de agro-industrie, in staat om de natuurlijke vruchtbaarheid van de bodem te behouden, om de autonomie van boeren en gezond voedsel binnen handbereik van iedereen te verzekeren.

Zout van Guérande en fleur de sel zijn minder "zout" dan zuiderse zouten of geraffineerde zouten en zitten boordevol sporenelementen en magnesium. Ze versterken de perceptie van de aroma's van een gerecht, verminderen de bitterheid, accentueren de zoetheid en brengen de smaken gewoon in evenwicht!

Door hun natuurlijke staat te behouden, werken ze direct in contact met voedsel en binnenaroma's.
Wij voorzien u van grof zout om mee te koken, fijn zout en fleur de sel om op smaak te brengen. We bieden ook een verscheidenheid aan gearomatiseerde zouten die uniek zijn in de wereld, ontworpen in onze werkplaats in Guérande.


    

 

 

© 2014 - 2024 De SmaakBeleving | sitemap | rss