Sorteer op

Finca Duernas is een familiebedrijf dat al meer dan twee eeuwen lang hun eigen grond bewerkt. De familie Lopez is diep geworteld in de traditie en werkt met het oog op een duurzame toekomst. Hun moderne kwaliteitssysteem maakt de productie geheel transparant. Je kunt bij wijze van spreken elke olijf volgen vanaf de boom tot in de fles. Ik werd geraakt door Soledad die bij onze eerste ontmoeting in 2010 al zei: “Wij willen de beste ter wereld zijn”.

Bij Finca Duernas staan dus kwaliteit en transparantie in de productie helemaal bovenaan. Ok, maar… is dat iets bijzonders dan? Ja, helaas wel. Veel producenten optimaliseren vooral de opbrengst per hectare en denken pas in tweede instantie aan de kwaliteit van hun product. Bij Finca Duernas staat kwaliteit bovenaan. Door de vroege oogst bedraagt het rendement van hun productie hooguit 8%. Uit 100 kilo olijven halen ze dus 8 liter olie. Een normale producent streeft naar een rendement van 20-25%.

Intussen oogst hun extra virgine olijfolie oogst veel respect van kenners. Niet voor niets winnen hun producten steeds opnieuw internationale prijzen. En de voedingsdeskundigen van Team Sunweb zetten de producten van Finca Duernas op tafel bij hun professionele wielrenners.

– Premium kwaliteit: hoog gehalte aan gezonde voedingsstoffen;
– Prachtig smakenspectrum;
– Gehele keten van grond en boom tot molen en bottelarij in eigen beheer;

– Extreem vroege oogst en binnen een uur van de boom in de molen;
– Biologische en/of minumaal duurzame teeltwijze en verwerking.

Elke goede olijfolie heeft een eigen, unieke smaak. Een kenner maakt daarmee “spijs-olie combinaties” die het beste in een gerecht naar boven haalt. In de professionele keuken vind je daarom Legio X en/of Cuisine naast Oleum Picual en Oleum Arbequina. Zo krijgt elk gerecht de touch die het verdient.

    

    

© 2014 - 2022 De SmaakBeleving, ruim 3500 producten! | sitemap | rss