Menu


De producten van Heerlijkheid Mariënwaerdt worden gemaakt van biologisch fruit en zoveel mogelijk uit eigen tuin. Het assortiment bestaat o.a. Uit jams, chutneys, sauzen, vruchtenspreads en curds die nog steeds volgens oud recept gemaakt worden.

Pure fruit smaken en allemaal in leuke cadeau verpakkingen. En Biologisch met het Skal EKO keurmerk.

Authentieke biologische producten

Moestuinjams, geleien en marmelades

De jams en geleien van Heerlijkheid Mariënwaerdt worden gemaakt van biologisch fruit, zo veel mogelijk uit eigen moestuin. Het assortiment moestuinjams bestaat uit pure en gemengde soorten die we nog steeds naar oude Mariënwaerdtse recepten bereiden. Naast moestuinjams zijn er bijzondere bloemenjams, gemaakt met heerlijke vruchten en bloemen als rozen, vlierbloesem, lavendel en vanille als basis.

Marmelade is een soort jam waarin we de schillen van citrusvruchten met het vruchtvlees verwerken. Hierdoor heeft het een bitter-zoete smaak. Marmelade is heerlijk op toast, bijvoorbeeld bij een vruchtensalade.

Vruchtenspreads

Proef de pure smaak van fruit in de vruchtenspreads van Heerlijkheid Mariënwaerdt. Zonder toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen én zonder toegevoegde suikers! Dat is niet alleen heel lekker, maar scheelt ook flink in de calorieën (80% minder dan gewone jam). De biologische spread is er in de smaken Aardbeien, Rabarber Aardbeien, Bessen Frambozen en Rode & Zwarte Bessen.

Chutneys

Chutney is de verzamelnaam voor een oorspronkelijk Indiase specialiteit. Het is een combinatie van groenten, fruit, kruiden en specerijen die met azijn en suiker tot een zoetzure saus wordt gekookt. Chutneys worden gegeten bij warm of koud vlees, salades en kaas. Sommige zijn lekker pittig, zoals onze Pittige Pruimen Chutney en de Tomaten Chutney, andere zijn juist mild en zoet, zoals de Appel Chutney. Mariënwaerdt heeft ook een chutney zonder toegevoegde geraffineerde suikers in het assortiment: de Mango Chutney gezoet met appel. 

Curds

In Engeland zijn vruchtencurds op toast en tussen lagen biscuitgebak van oudsher een geliefde traktatie. Lemon Curd is een mengsel van citroen, boter, suiker en eieren. Door de fris-zoete smaak is het uitstekend te combineren met nagerechten. Bijvoorbeeld met stukjes fruit over ijs geschept, of als vulling voor flensjes.

Honingproducten

Honing is de perfecte begeleider van een bavarois of ijsdessert. Een ware smaaksensatie! In het assortiment van Mariënwaerdt hebben we acacia- en bloemenhoning en walnoten in honing. Lekker op brood, in zoete gerechten en door een salade met geitenkaas.

Stroop

Proef de stroop gemaakt van fruit uit de Betuwe. Puur natuur en zonder kunstmatige toevoegingen en dat proef je! De Appel Stroop en Peren Appel Stroop van Heerlijkheid Mariënwaerdt zijn lekker op een bruine boterham of op een pannenkoek en combineren ook prima met een lekker kaasje.

Sauzen

Onze landgoedsauzen zijn goed te combineren met allerlei gerechten. Dille Mosterd Saus is een klassieker bij vis, of in een dressing, Honing Mosterd Saus combineert perfect met beenham of een broodje kaas, en Cranberry Port Saus en Cumberland Saus zijn mooie zoete accenten bij wild of vlees. Onze friszure Mayo “Marie” is lekker bij frites, salades of als basis voor uw eigen saus.


Uitleg verschillen:

Confituur (of jam in het NL en het Engels)

Een pot met "confituur" op het etiket is eigenlijk de klassieke vruchtenconserven zoals je, je moeder of je oma wel eens gemaakt hebben: de vruchten worden langzaam kapotgekookt en gebonden. Eventueel wordt het brouwsel nog gepurreerd en gezeefd. Kenmerkend is dat er vruchtvlees in confituur te vinden is en eventueel zelfs grote brokken fruit. In Nederland zijn de benamingen "jam" en "confituur" beschermd en mogen deze pas gegeven worden als in 1kg confituur meer dan 350 gram pulp kan terug gevonden worden. Als er meer dan 450 gram aanwezig is, mag de naam "extra jam" of "extra confituur" op het etiket pronken.

Gelei (of jelly in het Engels)

Voor het maken van Gelei wordt enkel het sap van het fruit gebruikt, ingedikt en eventueel stijf gemaakt met pectine. In deze potten is dus geen vruchtvlees terug te vinden en je bent er zeker van dat je hier geen brokjes fruit in terugvindt.

Marmelade (idem in het Engels)

Buiten confituur en gelei, kan je ook nog marmelade vinden. Marmelade is een soort confituur, maar dan van citrusvruchten. Hier wordt wel zowel de pulp als de schil van de vrucht gebruikt

 

De SmaakBeleving, leuk om te geven, maar nog leuker om te krijgen. Smaken die je raken! 

 

© 2014 - 2017 De SmaakBeleving, keuze uit meer dan 1200 producten! | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel