Sorteer op
  • Fruitstroop met appel, peren en dadels
    Fruitstroop met appel, peren en dadels

    De Sirop de Liège: een superfruitige Belgische specialiteit!
    De Vrai Sirop de Liège? Noch gelei, noch confituur en noch vruchtenmoes.

    Wel een uniek recept boordevol fruit, ontwikkeld in 1937 met appels, peren en dadels.
    Hoeveel…

    € 2,39
  • Fruitstroop met appels en peren
    Fruitstroop met appels en peren

    Deze smeerstroop is een van de allereerste recepten van de stroopfabriek.
    Ze werd uitgevonden door de stichter, Clément Meurens.

    Voor 1 kilo Poiret is niet minder dan 7 kilo fruit benodigd!
    Daarbij moeten zeker appelen zitten,…

    € 2,49

Deze stropen van  zijn een echte Belgische specialiteit. De stropen worden gemaakt volgens een uniek Belgische receptuur.
Een uniek recept boordevol fruit!  

In de 17de eeuw bezaten de boeren uit het Land van Herve tal van boomgaarden vol appels- en perenbomen. 
Om die rijkdom aan vruchten te gelde te brengen, maakten ze er in een koperen ketel en met behulp van een pers siroop van. Die siroop verkochten ze dan samen met de andere producten van hun hoeve.

Rond 1880-1890 deden drie innovaties hun intrede, waardoor het fruit in grotere hoeveelheden kon worden verwerkt: 

- Elektriciteit
- Stoomkokers
- Hydraulische persen

De eerste industriële stroopfabrieken zagen het licht.
In 1902 heeft Clément Meurens een droom. Hij wil smeerbare fruitsiroop verdelen op grote schaal. 

Hij richt een stroopfabriek op in Aubel, naast het treinstation en de sporen. Slim gezien, want zo kan hij gemakkelijk grondstoffen aanvoeren en zijn eindproduct via dezelfde weg verdelen.

Na de oorlog kan Clément Meurens II eindelijk zijn « Vrai Sirop de Liège » deponneren als handelsmerk. Aan Jean-Léon Huens, toen een befaamde Brusselse tekenaar, vraagt hij een sterk imago te ontwerpen. 
De artiest schetst de bloeiende perenbomen in Aubel. Het wordt een evergreen: nog steeds prijkt het landschap op de verpakkingen.

 

© 2014 - 2023 De SmaakBeleving | sitemap | rss