Sorteer op
  • Fi-Ji Gemberblokjes 240 gram
    Fi-Ji Gemberblokjes 240 gram

    De stemgember en de siroop ervan zijn uitstekende ingrediënten. Zij zijn met zeer veel basisproducten te combineren. Gember maakt een gerecht voller van smaak. Zelfs mensen die bij hoog en laag beweren dat zij geen gember lusten…

    € 3,65
  • Fi-Ji Gember Siroop
    Fi-Ji Gember Siroop

    De stemgember en de siroop ervan zijn uitstekende ingrediënten. Zij zijn met zeer veel basisproducten te combineren. Gember maakt een gerecht voller van smaak. Zelfs mensen die bij hoog en laag beweren dat zij geen gember lusten…

    € 3,45


De heerlijke jonge gember van de Fiji eilanden is extra mild en zacht van smaak.

Gember is afkomstig van de wortelstok van de gemberplant (Zingiber officinalis). Deze plant groeit het hele jaar door en gedijt het beste in een vochtige (sub)tropisch klimaat. De gemberplant komt oorspronkelijk uit Zuidoost Azië en wordt sinds 3000 jaar geteeld, de plant komt echter niet meer als wilde plant voor.

In China gebruikt men de gember ook als geneesmiddel voor vele aanduidingen zoals reuma, malaria en verkoudheid.
De oude Grieken gebruikte gember echter al als ingrediënt voor gemberbrood, dit werd vaak gegeven als geschenk en werd gebruikt als gebaar van respect.

Al in de middeleeuwen werd gember gebruikt als kalmerend middel bij maagstoornissen, in die tijd was het net zo waardevol als zwarte peper.

Gekonfijte stemgember

Om gekonfijte stemgember te kunnen produceren heb je jonge gemberwortels nodig ook wel de stemgember genoemd. Jonge gember bevat namelijk geen vezels. Dit is essentieel om goede kwaliteit gekonfijte gember te kunnen produceren. Hoe ouder de gemberwortel hoe meer vezels deze bevat. Wanneer de geoogste gember bij de fabrieken door de boeren wordt aangeboden, worden deze streng gecontroleerd op vezels. Dit weten te boeren echter zij hebben ook een belang op zoveel mogelijk opbrengst.

 

© 2014 - 2024 De SmaakBeleving | sitemap | rss