De heerlijke Siropen van het Franse Bacanha zijn perfect om u mocktail of cocktail te maken.
Varieer eindeloos met veel bijzondere smaken zoals bijvoorbeeld de Yuzu.
Om meer te weten te komen over de geschiedenis van het merk.
De naam Bacanha betekent mooi en goed in Brazilië, waar onze rietsuiker vandaan komt.
In de Griekse en Romeinse wereld was "Bacchanalia" de naam van festivals die werden gevierd ter ere van de god Bacchus.
De naam roept dus de oorsprong op van het belangrijkste ingrediënt, namelijk suiker, en de feestelijke kant, de geest van delen die de kern vormt van ons merk en de levenskunst die we willen overbrengen!
e oorsprong van siropen gaat terug tot de geschiedenis van het oude Griekenland en Rome.
In die tijd werd vers fruit in honing gedoopt om het te kunnen bewaren. Tijdens deze periode had siroop drie belangrijke toepassingen: als drank, met water of om wijn te zoeten, bij het koken (siroop genaamd defrutum) om smaak aan voedsel te geven en ook in de geneeskunde om te behandelen met de deugden van bepaalde planten en vruchten... In de 17e eeuw veranderde het recept, het was het verdampte en geconcentreerde fruitwater dat werd gemengd met een suikersiroop.
Maison Bacanha creëerde de naam "Sirop Brut" om complexe en unieke melanges te benadrukken, samengesteld uit eenvoudige, natuurlijke en hoogwaardige ingrediënten, die allemaal de traditionele geschiedenis van siroop eren.