HOOFDGERECHT: Gevulde kipfilet met Ernesto Portstroop

Artikel 4 van 7

150 gram Ontbijtspek
50 gram Kippenrub
40 gram Cheddar
40 gram Portstroop
2 Kipfilets

Kippenrub 
25 gram Bruine basterd suiker
10 gram Zeezout
8 gram Paprikapoeder
7 gram Zwarte peper
5 gram Gerookte paprikapoeder
5 gram Knoflookpoeder
5 gram Uienpoeder
1 gram Cayennepeper

Of gebruik deze kip kruidenrub en voeg dan de basterd suiker nog wel toe. U kunt ook kiezen voor onze ongeraffineerde suikers van Billington.

Maak de barbecue gereed met de indirecte methode op een temperatuur van 140 gr. C.  Of bak de filets in een koekepan!

 

Maak de kipfilets schoon.

Maak een kippenrub door de bruine basterd suiker, zeezout, paprikapoeder, zwarte peper, gerookte paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en cayennepeper met elkaar te mengen in een vijzel. Eventueel kun je hiervoor ook een elektrische koffie molen gebruiken.

Rasp de cheddar met behulp van een rasp.

Snijd de kipfilet open als een soort van enveloppe. Leg hierin de geraspte cheddar kaas. Vouw de kipfilet dicht. Bestrooi de kipfilet ruimschoots met de kippenrub.

Maak een matje van 5 plakjes ontbijtspek per kipfilet. Leg 1 plakje ontbijtspek in de lengte (verticaal) neer. Leg hier op 1 plakje ontbijtspek horizontaal. Vouw het verticale plakje ontbijtspek terug over het horizontale plakje.
Leg 1 plakje ontbijtspek onder het horizontale plakje ontbijtspek. Vouw het verticale plakje ontbijtspek weer terug. Leg nu hier op weer 1 plakje ontbijtspek horizontaal. Vouw het verticale plakje ontbijtspek terug over het horizontale plakje. Leg 1 plakje ontbijtspek onder de vorige horizontale plakjes ontbijtspek. Vouw het verticale plakje ontbijtspek weer terug.

Leg de gevulde kipfilet op het ontbijtspek matje en vouw de verticale uiteinde over de kipfilet. Pak vervolgens de kipfilet in met de horizontale plakjes ontbijtspek. Bestrooi het eventueel nog met een beetje kippenrub.

Als de barbecue op temperatuur is leg de gevulde kipfilets in de barbecue boven de indirecte zone en laat deze tot een kern van 65 gr. C.
Rook de kipfilets met wat kersen rookhout.

Maak ondertussen in een pannetje de portstroop warm. Als de kipfilet de kerntemperatuur van 65 gr. C. heeft bereikt smeer deze dan met behulp van een bakkwast in met de portstroop.

Gaar de gevulde kipfilet met porstroop door tot een kern temperatuur van 72 gr. C.

Haal de gevulde kipfilet met porstroop uit de barbecue en laat deze nog even rusten voor het serveren. Bestrooi ze met een beetje kippenrub. Serveer het bijvoorbeeld met heerlijke aardappel gratin.

© 2014 - 2024 De SmaakBeleving | sitemap | rss