HOOFDGERECHT: Mrs Ball's Zuid Afrikaanse Chutney met Kip

Artikel 2 van 7

Mrs Ball's Zuid Afrikaanse Chutney met Kip

  • 1 kleine/middelgrote ui fijngesneden
  • 1 teen knoflook, geraspt
  • 1 rode peper (zaadjes verwijderen en fijn hakken)
  • 6 eetlepels Mrs Ball's Chutney
  • 1 eetlepel worcestershiresaus
  • 6 eetlepels mayonaise
  • 8 kippendijen (met vel en bot)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Gekookte rijst naar keuze om te serveren
  • Groene salade voor erbij


Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de fijngesneden ui toe aan de olie en bak tot deze glazig begint te worden.
Voeg de knoflook en chilipeper toe en bak nog een minuut op laag vuur – het mengsel moet behoorlijk gaan geuren.
Roer de chutney, Worcestershire-saus en mayonaise door het mengsel en voeg zout naar smaak toe.
Kruid de kippendijen met zout door het zout erin te kloppen.
Schik elk stuk kip op een met folie beklede bakplaat en gebruik dan een lepel; schep het mengsel van chutney en uien over de stukken kip.
Plaats de bakplaat in de oven en braad 40 tot 45 minuten.
Controleer of de kip gaar is en of de saus plakkerig is.
Als de kip gaar is, serveer je hem op een bedje van rijst met een groene salade erbij.

© 2014 - 2024 De SmaakBeleving | sitemap | rss