SALADE: PERZIK BASILICUM EN GEMARINEERDE FETA MET NEOLEA OLIJFOLIE

Artikel 1 van 1

Peaches, basil and lime and chili marinated feta
voor 2 personen

  • 150 g goede kwaliteit feta
  • Sap van 2 limoenen
  • 4 rode pepers, zaadjes verwijderd en fijngesneden
  • 8 rijpe perziken
  • 20 g basilicum, alleen de blaadjes
  • 4 el Neolea extra vierge olijfolie
  • 1 tl rode wijnazijn
  • 1 el ahornsiroop
  • Cress en microkruiden om te serveren

Open de feta en doe deze in een schaaltje, minus de vloeistof. Rasp de limoenen erover en pers het sap eruit. Voeg de gehakte chilipeper en olijfolie toe aan de schaal, dek af en zet in de koelkast om minimaal 2 uur te marineren.
Als de feta zijn marineertijd heeft gehad, kun je beginnen met het maken van de rest van de salade.
Snijd de perziken doormidden en draai de stenen eruit. Sommige kun je in vieren delen en andere in tweeën laten, ik hou van de combinatie van vormen en maten in mijn salade.
Voeg in een mengkom de perziken, olijfolie, rode wijnazijn, ahornsiroop, de basilicumblaadjes en de helft van de marinadesappen uit de feta-schotel toe. Breng alles op smaak met wat zout en peper en proef.
Serveer de salade op grote borden, verkruimel er wat feta over en garneer met wat tuinkers of microkruiden.

© 2014 - 2024 De SmaakBeleving | sitemap | rss