Sorteer op

Jan Missiaen behoort al tot de vijfde generatie van een slagersfamilie. Overgrootvader Clement Missiaen begon zijn eerste slagerij in de gemeente Werken.

In 1980 werd het vleeswarenatelier "De Veurn’Ambachtse" opgestart in Alveringem. Vanaf de eerste dag was het de bedoeling om ambachtelijk te werken. Zo worden er ambachtelijke procédés gebruikt in plaats van hedendaagse industriële productiemethoden.

In 2006 zijn ze bij de Veurn' Ambachtse de eerste patéproducent in België die het label van erkend streekproduct mag dragen.

Een traditioneel streekproduct da’s meer dan alleen maar nostalgie. Het is een product dat met veel liefde en vakkennis naar ambachtelijke wijze is gemaakt met respect voor de traditie.
Het is een product met een verhaal, een boeiende geschiedenis. Traditionele streekproducten, daar moet je wel van genieten. Zowel van hun smaak als van hun verhaal.

 

      

© 2014 - 2024 De SmaakBeleving | sitemap | rss