Dolce Nero en Fico Nero zijn Vincotto's, vermengd met chocolade of vijgen. Enkele druppels per gerecht is al goed merkbaar!
Ficonero is een vincotto vermengd met het sap van zwarte vijgen. Deze elixer gebruikt u bij kaas en vlees of bij desserts als cake, panna cotta of ijs.
Vincotto Vinegar Fig is een uniek en onderscheidend product dat gemaakt is van twee druivenrassen, de Negroamaro en zwarte Malvasia. De druiven worden ingekookt tot één vijfde van het volume. De siroop wordt hierna in eikenhouten fusten gegoten, samen met de moederbacterie van de azijn, en rijpt vervolgens vier jaar waardoor de smaak zich verder zonder toevoegingen van kleurstoffen of conserveringsmiddelen ontwikkelt tot een Vincotto. Vincotto Vinegar Fig is gemaakt van speciaal geselecteerde vijgen, die zes maanden gerijpt hebben in een mix van Vincotto Originale en azijn. Bij balsamico azijn wordt de druivenmost niet ingekookt en kan men niet spreken van een bepaalde rijpingstijd aangezien oudere druivenmost gemengd wordt met jongere druivenmost.
De SmaakBeleving, leuk om te geven, maar nog leuker om te krijgen. Smaken die je raken!