RECEPT: Steak Sandwich met NOMU Rundvlees Rub

Artikel 1 van 11

Steak Sandwich

  • 500 gram biefstuk
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 el NOMU Rundvlees Rub
  • zeezout
  • zwarte peper
  • Verse ciabatta
  • 4 tl Dijon-mosterd
  • 4 el mayonaise
  • rucola


GEKARAMELISEERDE UI:

  • 2 grote bruine of rode uien fijngesneden
  • Een scheutje olijfolie
  • 2 el boter
  • Een snufje zout
  • 1/2 tl suiker (voor snellere karamelisatie!)


Gekarameliseerde ui: Fruit de ui op laag vuur zachtjes tot hij glazig is. Voeg zout en suiker toe. Dek af met een cirkel bakpapier met een gaatje in het midden zodat de stoom kan ontsnappen. Controleer af en toe of het niet aanbrandt, maar laat het in principe langzaam karamelliseren tot de uien zacht en kleverig zijn.

Wrijf de romp in met olijfolie en Beef Rub. Breng op smaak met zout en peper. Braad de biefstuk in een hete koekenpan of grillpan aan tot hij gaar is naar jouw smaak. (De kooktijd is afhankelijk van de dikte van het vlees, maar voor een medium-rare steak duurt het ongeveer 4 minuten om een stuk vlees van 3 cm dik aan elke kant te garen.)

Haal van het vuur en laat 10 minuten rusten alvorens aan te snijden. Snijd ondertussen je broodjes doormidden en gril ze in een grillpan tot ze mooi geblakerd zijn, dit draagt bij aan de algehele smaakbeleving van je broodje!

Wrijf elke kant in met het teentje knoflook en besprenkel met olijfolie. Bestrijk de onderste helft met Dijon-mosterd en de bovenste helft met mayonaise. Leg de gesneden biefstuk op de mosterd (plus eventuele sappen die overblijven na het snijden) en controleer op smaak.

Werk af met de gekarameliseerde uien. Werk af met rucola, sluit je boterham en open wijd! Er is geen bestek nodig!

© 2014 - 2024 De SmaakBeleving | sitemap | rss