Spirit of Spice echte Szechuan Peper uit Nepal (wokgerechten, curry's, groenten, vlees- en visgerechten)

Artikelnummer: p11v
Artikel 35 van 55
€ 4,99 (inclusief BTW)

 

Szechuan peper (Zanthoxylum armatum), ook wel Timut peper, Timur peper, Nepal peper, bloem peper, Japanse berg peper, Chinese citroen peper, bloem peper of anijs peper genoemd, om maar een paar synoniemen te noemen... waarschijnlijk de peper met de meeste namen :-)

Prachtige, met de hand geplukte wilde collectie uit Nepal / Himalaya! Net als zijn Chinese collega is deze Nepalese Szechuan-peper geen echte peper. Het is een doornige struikplant die wel 10 meter hoog kan worden. Na een gele bloem vormen zich roodachtige tot bruine capsulevruchten.
Szechaun-peper uit Nepal is niet de gebruikelijke gekweekte variëteit uit China (Zanthoxylum piperitum), maar een absolute zeldzaamheid uit de ongerepte oerwouden van de Himalaya.
Op een hoogte van ca. 2000 meter wordt deze Szechuan peper met de hand geoogst uit wilde peperplanten - je proeft het verschil tussen de "wilde Szechuan peper" en de "imitatie" van de Chinese plantages!

Smaak: de smaak verschilt aanzienlijk van de Chinese Szechaun-peper. De capsulevruchten van de Himalaya Szechuan-peper zijn kleiner en donkerder. De scherpte is veel sterker en het aroma is intens warm en houtachtig met een uitgesproken bloemige geur van passievrucht en limoen.
Zeer zelden is er zo'n geweldige en complexe smaak van: tintelende scherpte, verfrissende citrustoon en licht bitter houtaroma.

Toepassing: "een must" voor authentieke Aziatische gerechten! Niets kan dit aroma vervangen. Voor wokgerechten, curry's, groenten, vlees- en visgerechten.

Let op: het gehalte aan etherische olie is 8-10%, dat is bijna driemaal zo hoog als voor in de handel verkrijgbare goederen. Doseer daarom spaarzaam!



 

Vragen? Bel ons op 040-2425485 of Mail ons: bestellingen@DeSmaakBeleving.nl
Ingrediënten: Originele Szechuan peper uit Nepal
Inhoud 20 gram
© 2014 - 2024 De SmaakBeleving | sitemap | rss