Proef de verschillende oliën. Maak er lekkere gerechten mee en je zult je hart verliezen aan dit vloeibare goud! Maak ook kennis met de mooie balsamico’s uit Modena.
Deze laten zich geweldig combineren met de verschillende oliën van PuurOlijf.

De olijfolie importeren ze bij PuurOlijf rechtstreeks van kleine boeren uit Umbrië (Italië ).
Streek, klimaat, grondsoort en soort olijf bepalen de verschillende smaken maar ook regionaal zijn er grote verschillen. Ze hebben veel boeren bezocht en overal smaakt de olijfolie weer anders. De boeren die ze hebben gekozen hebben maar één passie: Pure eerlijke extravergine olijfolie maken.
Hun olijfolie is ontstaan uit de pluk van eeuwenoude olijfbomen, gecombineerd met kennis en ervaring die van generatie op generatie is doorgegeven.

De olijven worden met de hand geplukt en met veel zorg binnen 8 uur geperst waardoor de zuurgraad zeer laag is. Besef dat een boer in een goed jaar maar liefst 5 kilo olijven nodig heeft om 1 liter pure olijfolie te maken! In 2015 was maar liefst 8 kilo olijven nodig voor 1 liter en tijdens de nieuwe oogst zelfs 10 kilo! Olijfolie blijft een mooi, maar onvoorspelbaar natuurproduct.

Daarom zijn ze van PuurOlijf ook jaarlijks persoonlijk aanwezig tijdens de oogst in Umbrië.
Zo kunnen ze d
e mooiste, eerlijkste en lekkerste olijfolie inkopen.

 

 

Sorteer op
© 2014 - 2020 De SmaakBeleving, keuze uit meer dan 2000 producten! | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel