Zwarte knoflook ongepelde zwarte teentjes

Artikelnummer: BG
Vorige Artikel 10 van 17 Volgende
€ 4,95 (inclusief BTW)

Zwarte knoflook teentjes die nog niet gepeld zijn! Hoe leuk is dat?! Op deze manier kun je ze heel erg makkelijk meenemen als snack.
Je haalt ze zo uit hun schilletje, dus ook nog eens super handig.
Het is natuurlijk ook nog eens super gezond, eet ze als gezonde dropjes ;-)

Wat is zwarte knoflook?

Witte knoflook bollen en teentjes worden 3 weken in de oven geplaatst en door een zorgvuldig gecontroleerd verwarmingsproces wordt dit in die periode gefermenteerd. Door dit fermentatieproces vormen de suikers en aminozuren samen melanoidine, waardoor de teentjes zwart en zacht worden.

Zo ontstaat zwarte knoflook!

Ook komen er door het fermenteren meer anti-oxidanten vrij (198 t.o.v. 118), dus kunnen we zeggen dat zwarte knoflook bijna 2x zo gezond is als witte knoflook. Witte knoflook bevat overwegend allicine, wat alleen oplosbaar is in vet. Zwarte knoflook bevat S-Allycysteine, wat oplosbaar is in water. Dit betekent dat het lichaam de antioxidanten sneller en gemakkelijker absorbeert.

Door de zachte, geleiachtige textuur en rijke smaak kan het gegeten worden als een ingrediënt of gewoon als een gezonde snack.

Als ingrediënt is het toepasbaar in veel gerechten; van sauzen en soepen tot ijs. Bij vlees, vis en gevogelte, in een marinade, maar ook in een salade.

Vragen? Mail ons: info@DeSmaakBeleving.nl
Inhoud 50 gram
© 2014 - 2022 De SmaakBeleving, ruim 3500 producten! | sitemap | rss