Pijnboompitten zijn lekker en gezond om door de sla of salades te mengen, dit uiteraard in combinatie met een van de velen salade dressings die we aanbieden.

Let op! Doe ze op een lage stand rustig roosteren en blijf erbij staan, de pitten bakken heel snel aan bij een te hoge stand en dat is erg zonde uiteraard.

Bestel ze gemakkelijk mee met de rest van uw bestelling.

Pijnboompitten zijn zaadjes van een dennenappel, die wij kennen als pijnboompitten. Niet alle dennenbomen brengen zaden voort die groot genoeg zijn om geoogst te worden. 
Deze bomen zijn voornamelijk te vinden in Azië, Europa en Noord-Amerika. Het duurt gemiddeld 15 tot 25 jaar voordat de bomen de top van hun productie bereiken. Het oogstproces van de pijnboompitten is erg veel werk.

Pijnboompitten hebben een heerlijke smaak maar zitten ook boordevol goede voedingsstoffen.
O.a. veel enkelvoudig onverzadigde vetzuren (18,8 gram per 100 gram), veel ijzer en de koper die van nature in pijnboompitten aanwezig is helpt dit de absorptie van het ijzer door het lichaam.


Zwarte knoflook: Op veler verzoek hebben wij dit product ook in ons assortiment. Een potje van 50 gram zodat u even flink vooruit kunt als liefhebber.

Wat is zwarte knoflook?

Witte knoflook bollen en teentjes worden 3 weken in de oven geplaatst en door een zorgvuldig gecontroleerd verwarmingsproces wordt dit in die periode gefermenteerd. Door dit fermentatieproces vormen de suikers en aminozuren samen melanoidine, waardoor de teentjes zwart en zacht worden.

Zo ontstaat zwarte knoflook!

Ook komen er door het fermenteren meer anti-oxidanten vrij (198 t.o.v. 118), dus kunnen we zeggen dat zwarte knoflook bijna 2x zo gezond is als witte knoflook. Witte knoflook bevat overwegend allicine, wat alleen oplosbaar is in vet. Zwarte knoflook bevat S-Allycysteine, wat oplosbaar is in water. Dit betekent dat het lichaam de antioxidanten sneller en gemakkelijker absorbeert.
Door de zachte, geleiachtige textuur en rijke smaak kan het gegeten worden als een ingrediënt of gewoon als een gezonde snack. Als ingrediënt is het toepasbaar in veel gerechten; van sauzen en soepen tot ijs. Bij vlees, vis en gevogelte, in een marinade, maar ook in een salade.


Diverse soorten gedroogde paddestoelen, handig om in huis te hebben en lekker lang houdbaar. We hebben groot en kleinverpakkingen in ons assortiment.

 

De SmaakBeleving, leuk om te geven, maar nog leuker om te krijgen. Smaken die je raken! 

Sorteer op
© 2014 - 2019 De SmaakBeleving, keuze uit meer dan 1200 producten! | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel