RECEPT: Gegrilde Citroen Boerenkool Ricotta Flatbread.

Artikel 8 van 9

Gegrilde citroen boerenkool ricotta flatbread.
 

  • 500 gram pizzadeeg
  • 600 gram ricotta
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 1/4 kop parmezaanse kaas, plus meer voor garnering
  • 1 theelepel Nielsen-Massey citroen extract
  • 1 kopje boerenkool, grof gehakt
  • 1/2 theelepel rode pepervlokken, plus meer voor garnering
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 1/2 eetlepel olijfolie, plus meer voor garnering


Meng in een middelgrote kom boerenkool, 1/2 theelepel rode pepervlokken, knoflook en 1 1/2 eetlepel olijfolie.
Gooi om te coaten en laat in de koelkast staan ​​tot klaar voor gebruik.

Roer in een aparte middelgrote kom ricotta, zout, peper, Parmezaanse kaas en citroenextract door elkaar. Bewaar in de koelkast tot gebruik.

Rol het pizzadeeg voorzichtig uit tot een rechthoek van ongeveer 14 x 8 inch.
Leg het uitgerolde deeg op een bakplaat die ondersteboven is gekeerd en is ingevet met olijfolie.

Breng het deeg over naar de grill op directe hitte en kook gedurende 1 minuut, tot het deeg stijf is aan de onderkant.

Keer om en gril tot er een paar lichte grillstrepen aan die kant zijn, ongeveer 30 seconden.

Haal het flatbread-deeg van de grill. Smeer met 1/2 van het ricottamengsel, laat een korst rond de rand.

Bestrooi met de gemarineerde boerenkool en verdeel het resterende ricottamengsel over het deeg.

Leg het flatbread terug op de grill en kook op indirecte hitte tot de kaas is opgewarmd, ongeveer 5 minuten.

Leg op een snijplank, besprenkel met olijfolie en bestrooi naar wens met extra rode pepervlokken en Parmezaanse kaas.

Snijd en serveer met verse citroenpartjes.

 

© 2014 - 2024 De SmaakBeleving | sitemap | rss