RECEPT: Pasta met Gin en Zeeuwse Zoute Zwarte Knoflook

Artikel 7 van 9

Ingrediënten:

  • 500 gram penne pasta
  • 25 gram roomboter
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 teentjes fijngehakte knoflook
  • 1 eetlepell tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 100 ml slagroom
  • Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook
  • Parmezaanse kaas
  • verse basilicum blaadjes
  • 200 ml gin
  • Optioneel: rucola

Zet het water op het vuur met een beetje zout voor de penne. Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook 5 minuten in 25 gr boter met een snuf zout. Roer de laatste minuut de tomatenpuree erdoor en bak mee.

Zet het vuur even uit en schenk de gin rustig in de pan met de saus. Zet het vuur weer aan en laat 5 minuten inkoken terwijl je af en toe roert. Kook ondertussen de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en bewaar een kopje kookvocht voordat je gaat afgieten. Giet de penne af en doe het terug in de pan met deksel erop.

Weer verder met de saus! Roer de tomatenblokjes erdoor en laat 10 minuten pruttelen. Na 10 minuten doe je de slagroom erbij. Roer door en laat 5 minuten pruttelen. Proef en breng verder op smaak met Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook en zwarte peper.

Voeg de penne toe aan de saus en roer door. Voeg vervolgens een scheutje kookvocht toe om het geheel iets romiger te maken. Serveer de penne met een scheut gin met lekker veel geraspte Parmezaanse kaas, wat blaadjes verse basilicum, nog een snufje zwarte peper en wat Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook en eventueel wat rucola.

Eet smakelijk!

 

© 2014 - 2024 De SmaakBeleving | sitemap | rss