RECEPT: Griekse toast met Tzatziki, Halloumi en Komkommer

Artikel 9 van 9

​​Griekse toast met Tzatziki, Halloumi en Komkommer

  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes verse dille
  • Halve komkommer
  • 1 el citroensap
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl Natural Spices Sirtaki mix
  • 225 gram halloumi (1 verpakking)
  • 0,5 eetlepel olijfolie
  • 0,5 komkommer
  • 6 boterhammen naar keuze
  • 2 tl Natural Spices sirtaki mix
  1. Maak de tzatziki. Doe de Griekse yoghurt in een schaaltje. Pers het teentje knoflook erboven. Hak de dille fijn en doe dit in het schaaltje. Snijd de komkommer in de lengte in vieren, verwijder de zaadlijsten en rasp het vruchtvlees met een grove rasp. Knijp het vocht er uit en roer het door de yoghurt samen met citroensap, olijfolie en de Sirtaki mix. Zet dit even in de koelkast.
  2. Snijd de halloumi in plakjes. Verwarm de olie in een pan en bak de plakjes halloumi op middelhoog vuur goudbruin en krokant.
  3. Snijd ondertussen de andere helft van de komkommer in plakjes.
  4. Rooster het brood in een broodrooster.
  5. Bestrijk het brood met de tzatziki, beleg met de plakjes komkommer en verdeel hier de halloumi overheen. Bestrooi royaal met de overige Sirtaki mix.
© 2014 - 2024 De SmaakBeleving | sitemap | rss