Sorteer op
 • Oersap zwarte bes
  Oersap zwarte bes

  Oersap Zwarte Bes is iets speciaals uit het Noorden van het land. De bes groeit daar namelijk goed, en bevat er ook veel mineralen zoals jodium en boor. Zwarte bessensap bevordert de spijsvertering en zorgt voor meer energie.

  € 4,99
 • Blauwe Bessensap
  Blauwe Bessensap

  De blauwe bes, familie van de bosbes, heeft een hoog gehalte aan gezondheidsbevorderende stoffen, zoals vezels, kalium, mangaan, foliumzuur en de vitamines A,B1 en C.
  Wat de blauwe bes echt uniek maakt is de anti-oxidant…

  € 4,99
 • Rode Bietensap BIO
  Rode Bietensap BIO

  Het drinken van rode bietensap is goed voor de spijsvertering en zorgt voor een betere opname van voedingsstoffen. Daarnaast is bietensap zelf rijk aan voedingsstoffen zoals bijvoorbeeld ijzer, foliumzuur calcium en caroteen.

  € 3,99
 • Vlierbessensap
  Vlierbessensap

  Vlierbessensap heeft enkele positieve werkingen op het menselijk lichaam. Zoals een verhoging van het afweersysteem en een verbetering van de natuurlijke weerstand.

  € 5,99
 • Bramensap puur 750 ml.
  Bramensap puur 750 ml.

  Deze pure bramensap van Dutch Cranberry Group is zonder pitjes, op elk moment van de dag iets verfrissends en gezonds te drinken.

  € 5,99
 • Pruimensap puur 750 ml.
  Pruimensap puur 750 ml.

  Een pure pruimensap zonder toevoegingen.

  € 4,99
 • Appel Gember Vliesbessensap
  Appel Gember Vliesbessensap

  Dit heerlijke sap is een perfecte combinatie van appel, gember en vlierbloesem.

  Voor de liefhebber van gember is dit een genot.

  In de wintermaanden is dit sap heerlijk om een beetje opgewarmd te drinken en in de zomer heerlijk…

  € 4,50
 • Bosvruchtensap met luxe vruchten
  Bosvruchtensap met luxe vruchten

  Dit bosvruchtensap is het beste dat de natuur ons brengt.

  Een combinatie van cranberry, blauwe bes, bramen, zwarte bes en duindoorn zal er voor zorgen dat u weer snel lekker in uw vel zit.

  € 4,99
 • Tomatensap
  Tomatensap

  Biologische tomatensap van de Dutch Cranberry Group is natuurlijk puur te drinken maar is ook een smaakvolle basis voor bijvoorbeeld sauzen of soepen.

  € 4,99
 • Passievruchtensap
  Passievruchtensap
  € 5,99
 • Cranberrysap ongezoet
  Cranberrysap ongezoet

  Cranberrysap ongezoet.

  € 7,99
 • Cranberrysap licht gezoet
  Cranberrysap licht gezoet

  Cranberrysap lichtgezoet.

  € 7,99
 • Zoete Kersensap
  Zoete Kersensap

  Zoete Kersensap 100%.

  € 5,50
 • Ananas sap
  Ananas sap

  Heerlijk fris ananas sap!

  € 4,99
 • Biologisch Groentesap
  Biologisch Groentesap

  Biologisch Groentesap.

  € 4,99
 • Mango sap puur
  Mango sap puur

  Mango sap puur.

  € 5,50
 • Biologische Mandarijnen Marmelade
  Biologische Mandarijnen Marmelade

  Deze biologische mandarijnmarmelade van de Dutch Cranberry Group wordt nog op ambachtelijke wijze bereid van het beste biologische fruit en is heerlijk als broodbeleg, bij de high tea, maar zeker ook bij een stukje (geiten)kaas en…

  € 4,99
 • Biologische Citroen Marmelade
  Biologische Citroen Marmelade

  Heerlijke biologische marmelade met citroen.

  Jam / confitures.

  € 4,99
 • Biologische Sinaasappel-Aardbei Marmelade
  Biologische Sinaasappel-Aardbei Marmelade

  Heerlijke biologische marmelade met sinaasappel en aardbei.

  Jam / confitures.

  € 4,99
 • Biologische Bloedsinaasappel Marmelade
  Biologische Bloedsinaasappel Marmelade

  Heerlijke biologische marmelade met bloedsinaasappels.

  Jam / confitures.

  € 4,99
 • Biologische Peren Marmelade
  Biologische Peren Marmelade

  Deze biologische perenmarmelade van de Dutch Cranberry Group wordt nog op ambachtelijke wijze bereid van het beste biologische fruit en is heerlijk als broodbeleg, bij de high tea, maar zeker ook bij een stukje (geiten)kaas en…

  € 4,99
 • Biologische Sinaasappel Marmelade
  Biologische Sinaasappel Marmelade

  Deze biologische sinaasappelmarmelade van de Dutch Cranberry Group wordt nog op ambachtelijke wijze bereid van het beste biologische fruit en is heerlijk als broodbeleg, bij de high tea, maar zeker ook bij een stukje (geiten)kaas…

  € 4,99
 • Cranberry Mosterd
  Cranberry Mosterd
  € 2,99
 • Cranberry Jam BIO
  Cranberry Jam BIO

  Cranberry jam gemaakt van enkel en alleen biologische cranberries om de jam zo puur mogelijk te houden. Daarnaast is biologisch rietsuiker toegevoegd om de jam zo smakelijk te maken als hij nu is.

  € 2,99
 • Cranberry Compote BIO
  Cranberry Compote BIO

  Cranberries kunnen ook verwerkt worden als compote. De compote kan bij veel recepten gebruikt worden. De combinatie met wild en cranberrycompote is een veel voorkomende combinatie. Daarnaast kan het bijvoorbeeld ook goed in…

  € 2,99
 • Cranberry Bramen Dessertsaus
  Cranberry Bramen Dessertsaus

  De cranberry dessertsaus is heel veelzijdig. Zo kan de saus bijvoorbeeld goed gebruikt worden over ijs of yoghurt maar is ook erg lekker om milkshakes mee te maken en pannekoeken te bedekken.

  € 3,99

Een aantal jaren geleden was de cranberry nog een vrijwel onbetaalbaar luxe product wat nog niet zo bekend was.

Bij Cranberry van de G vonden ze het echter belangrijk dat er cranberry producten voor een breed publiek verkrijgbaar zouden zijn met een daarbij behorende (lagere) prijs. Het door hun daadwerkelijk hanteren van deze lagere prijs zorgde er voor dat het product toegankelijk werd voor een veel breder publiek.

Tegenwoordig is de cranberry gelukkig veel bekender bij de meeste mensen en kom je de cranberry dan ook in allerlei lekkere producten tegen.

Sinds enige jaren bereiden ze, niet omdat de cranberry hun verveelde, maar simpelweg omdat de vraag er was, diverse andere pure vruchten-en groentensappen en siropen. Ook zijn er tegenwoodig diverse biologische cranberry producten te koop.

Wij bieden als De SmaakBeleving een zeer groot assortiment van deze producten aan.


Cranberry informatie

De Veenbes of Lepeltjesheide, beter bekend onder de naam cranberry, is samen met de blauwe bosbes in ons land de bekendste bosbes.

De historie van de cranberry gaat terug tot de zeventiende eeuw. De pelgrims die rond het jaar 1620 vanuit Europa bij Cape Cod aan de oostkust van de VS aankwamen, leerden namelijk van de indianen hoe zij inheemse vruchten en planten konden verbouwen en gebruiken. Als dank boden de nieuwkomers hen een oogstfeest aan met kalkoen en cranberry's. De bes kreeg de naam 'crane berry', naar de vorm van de bloesem van de struik. Deze doet denken aan de kop en snavel van de kraanvogel. 'Crane berry' werd al snel 'cranberry'.
Met dit dankfeest was een traditie geboren, die tegenwoordig als 'Thanksgiving' in stand wordt gehouden.

Cranberry's komen van oorsprong uit Noord-Amerika. Al ver voor de Pilgrim Fathers werden de helderrode bessen door indianenstammen gebruikt. Zij aten de bessen met gedroogd hertenvlees en gebruikten de bes voor geneeskundige doeleinden. Hedendaags staat de cranberry bij medici volop in de belangstelling. In de VS worden cranberry's en cranberrysap al generaties lang gebruikt ter ondersteuning van een gezond milieu in de blaas.

Tijdens de lange reizen in de tijd van de grote zeilschepen namen de kapiteins vaak vaten gevuld met cranberry's mee. Door de lange reizen kon de bemanning een gebrek aan bepaalde vitamines krijgen. Gebrek aan vitamine C resulteerde voor de ongelukkige bemanning vaak tot scheurbuik en aangezien cranberry's veel vitamine C bevatten, namen ze graag een voorraad cranberry's mee aan boord.

© 2014 - 2022 De SmaakBeleving, ruim 3500 producten! | sitemap | rss