VOORGERECHT of HOOFDGERECHT: Tacos with Slow Cooked Chicken and Tranquilizer Hot Sauce

Artikel 8 van 8

1-1,5 kg kip (gebruik een mix van filet en dijen)
2 uien
Sap van 2 mandarijnen of 1 sinaasappel
1 eetl. gemalen komijn
1 eetl. cacaopoeder
2 eetl. paprikapoeder
0,5 eetl. kaneel
Een flinke scheut Hot Sauce
140 gram tomatenpuree (2 kleine blikjes)

Sla
Avocado
Creme fraiche
Limoenen
Gesneden tomaten
Maïs
Ananas
Koriander

De kip wordt langzaam gegaard en heeft ongeveer 3 uur kooktijd nodig. Begin met het fijnsnijden van de uien en meng deze met het vruchtensap, de tomatenpuree en alle kruiden. Bestrijk de stukken kip met dit mengsel en leg ze op een diepe bakplaat. Dek af met aluminiumfolie en maak 20-30 kleine gaatjes in de folie. Doe het in een voorverwarmde oven en laat 3 uur staan op 150°C.

Zodra je de kip uit de oven haalt, kan het zijn dat deze er behoorlijk vochtig uitziet. Giet in dat geval het vocht af. Trek de kip met 2 vorken uit elkaar, totdat je iets hebt dat lijkt op pulled chicken. Je kip is nu klaar!

Bak de tortilla's in een ijzeren koekenpan en vul ze met al je toppings! Ik geef de voorkeur met een beetje crème fraiche, wat avocado, sla, ingelegde uien en hete saus.

© 2014 - 2024 De SmaakBeleving | sitemap | rss