Aardappel Puree met Natural Spices Nootmuskaat

Artikel 1 van 1

1 kg. stamppotaardappelen
150 ml. melk
30 gram (on(gezouten roomboter
½ theelepel Natural Spices Nootmuskaat gemalen

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Giet af. Laat de aardappelen in de kookpan op de kleinste pit op laag vuur in 2 min. droogkoken. Hoe minder vocht in de aardappelen, hoe luchtiger de puree.

Verwarm ondertussen de melk in een steelpan op laag vuur, maar laat niet koken.

Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper (of pureeknijper). Voeg de melk en boter toe en roer luchtig door met een garde tot de boter helemaal gesmolten is.

Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.

© 2014 - 2024 De SmaakBeleving | sitemap | rss