RECEPT: Italiaanse muffin met Amarena-kersen en Aardbeien

Artikel 3 van 7

Ingrediënten:

  • Toschi Amarena kersen Toschi
  • Aardbeien 
  • Italiaanse muffinmix
  • 200 gr. boter
  • 250 gr.
  • Poedersuiker
  • 250 gr. eieren
  • 350g cakemeel
  • 15 ml. (aardbeien) likeur
  • 15 gr. bakpoeder
  • 4 gr. zout
  • Geraspte schil van ½ citroen
  • ½ vanillestokje


Voor het bereiden van de Italiaanse pruimencake met amarena kersen en aardbeien Laat de boter zacht worden tot hij romig is, voeg de poedersuiker toe. Klop een beetje en voeg achtereenvolgens de eieren, likeur, zout, citroenschil en vanille toe.

Voeg de gezeefde bloem met het bakpoeder toe. Voeg nu aan de mix 200 gram volledig uitgelekte Amarena-kersen toe. Gebruik de vormen die u verkiest, goed beboterd en met bloem bestoven, en bak in de oven op
180° C, gedurende de tijd die de specifieke grootte van de vorm vereist.

© 2014 - 2024 De SmaakBeleving | sitemap | rss