Spirit of Spice Tonkabonen Suiker

Artikelnummer: z.15v
Vorige Artikel 34 van 34
€ 4,75 (inclusief BTW)

Tonkabonen imponeren met hun onvergelijkbare aroma - bijna verleidelijk en werkelijk adembenemend. 

Tonkabonen hebben niets te maken met peulvruchten of groenten.

De tonkaboonboom, die tot wel 30 meter hoog wordt, groeit in de tropische regenwouden van Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. De boom draagt ​​vruchten ter grootte van avocado met smaakloos vruchtvlees.
De zaden daarentegen, de tonkabonen worden met de hand uit de vrucht gehaald. Na de oogst mogen de tonkabonen uitgebreid baden in rum!
Daarna worden ze gefermenteerd en gedroogd. Dit zeer complexe proces verlaagt het natuurlijke cumarinegehalte van de tonkaboon aanzienlijk en is daarom ook in de EU goedgekeurd als voedingsmiddel.
onkabonen worden ook gebruikt bij de productie van parfums en voor het op smaak brengen van pijptabak.
In Zuid-Amerika wordt gezegd dat de tonkaboon magische krachten heeft, er wordt bijvoorbeeld gezegd dat hij financiële welvaart biedt als je een boon in je portemonnee stopt.

Je geniet tenminste van de unieke geur elke keer dat je hem opent. Het gebruik van de tonkaboon is allang niet meer beperkt tot de luxe gastronomie - sinds de vanilleprijzen een paar jaar geleden omhoogschoten, biedt de tonkaboon een interessant en betaalbaar alternatief.

Smaak: vanille, bittere amandel, lievevrouwebedstro, delicate kaneelnoot, rum-aroma, geurig bloemig

Gebruik: desserts, ijs, muesli, quakgerechten, panna cotta, gebak en taarten, fruitsalades, aardbeien en tomatensaus Inhoud:

Kruidenbereiding: ruwe rietsuiker 95% (niet EU), tonkabonen 5%

Vragen? Mail ons: info@DeSmaakBeleving.nl
Inhoud 60 gram
© 2014 - 2022 De SmaakBeleving, ruim 3500 producten! | sitemap | rss