RECEPT: Geroosterde Chinese Kool met Tomasu Sojasaus

Artikel 4 van 9


Steek de BBQ aan en breng de temperatuur naar 170 °C. Bind ondertussen de Chinese kool met slagerstouw (4 cm ertussen) zo strak mogelijk vast. Snijd de kool in 4 gelijke delen.

Kook wat water. Schil de uien, voeg ze toe aan het kokende water en blancheer ze ongeveer 1 minuut. Giet de uien af en spoel ze af in een vergiet met koud water.
Giet de uien af en droog ze op een schone theedoek.
Bestrijk de koolschijfjes op de snijvlakken met de olijfolie. Bestrooi met de ras el hanout en zout en peper naar smaak.

Leg de plakken op het rooster en gril ze 4-5 minuten per kant. 
Haal de plakjes Chinese kool van de BBQ af en leg ze apart.

Breng de temperatuur van de BBQ naar 190 °C. Ris ondertussen de blaadjes van het topje van de tijm en de naaldjes van de rozemarijn en hak ze fijn. Knip uit bakpapier een cirkel die iets kleiner is dan de deksel van de BBQ.

Plaats de deksel op het rooster en voeg de honing toe. Laat het karamelliseren en voeg dan de geblancheerde uien en de fijngehakte kruiden toe. Blus af met de balsamicoazijn en voeg 3 eetlepels van de Tomasu Sojasaus toe.
Dek af met bakpapier en sluit de deksel wederom. 
Laat de uien 12-15 minuten koken. Meng ondertussen de creme fraiche met een halve eetlepel Tomasu Sojasaus.
Bestrooi de plakjes Chinese kool met het creme fraiche mengsel. Strooi de zeewiervlokken erover en schep er wat uien uit. Garneer met een takje kervel en walnoten stukjes.

© 2014 - 2024 De SmaakBeleving | sitemap | rss