RECEPT: Sticky Fig Relish, Geitenkaas, Tomaat en Courgette Taart

Artikel 2 van 9
  • Gewoon meel, om te bestuiven
  • 320g pak kruimeldeeg
  • 2 grote courgettes, grof geraspt
  • 1-2 tl zout
  • klontje boter
  • Handvol cherrytomaatjes, in dikke plakken gesneden
  • 215 ml slagroom
  • 3 eieren, losgeklopt
  • grond zwarte peper
  • ½ potje Tracklements Sticky Fig Relish
  • 110 g zachte geitenkaas



Verwarm de oven voor op 200°C/gasstand 6.

Bestuif een oppervlak licht met bloem. Rol het deeg uit tot een grote cirkel van ca. een halve centimeter dik. Bekleed een taartvorm (ongeveer 23 cm) met het deeg en snijd het overtollige weg. Prik het deeg rondom in met een vork, bekleed met bakpapier, vul met bakbonen en bak 10-15 minuten blind tot het deeg goudbruin begint te worden. Verwijder papier en bonen. Bak nog 5 minuten tot ze krokant en gaar zijn. Laat afkoelen.

Doe de courgettes in een kom, bestrooi met 1-2 tl zout en meng. Laat een paar minuten intrekken, stort dan op een keukenhanddoek of een schone theedoek en druk aan tot alle overtollige vloeistof is verwijderd.

Smelt de boter in een grote koekenpan, voeg de courgettes en tomaten toe aan de pan. Kook ongeveer 3 minuten. Doe de courgettes en tomaten in een kom en voeg de room en het ei toe. Voeg wat gemalen zwarte peper toe (en zout als het zout van de courgettes niet genoeg is).

Verlaag de oven naar 180°C/160°C hetelucht/gas 4. Verdeel de Sticky Fig Relish over de bodem van de taartvorm, voeg het courgettemengsel toe en verkruimel de geitenkaas erover. Bak gedurende 40 minuten tot het gestold is. 

© 2014 - 2024 De SmaakBeleving | sitemap | rss