Spirit of Spice Franse Beluga linzensalade.
Artikelnummer: r04 Zie totale AssortimentPeulvruchten behoren terecht tot een regionaal "superfood" en een heel bijzondere peulvrucht is de Franse Beluga-linze! Volgens het motto: laat de peulen vallen ... deze Franse linzensalade vormt de basis voor snelle en fijne Franse bistrokeuken. De salade is zeer goed van tevoren te bereiden en erg veelzijdig: of het nu vegetarisch is, met wat fijn gevogelte, bij de BBQ of met een stuk vis - deze salade past altijd!
Bereiding: Mengsel van linzen in een pan licht met water bedekken en ongeveer 20 minuten laten sudderen. Pas daarna zout en peper toevoegen. De lauwwarme salade mengen met een dressing van 3 eetlepels olijf- of notenolie, 1 eetlepel azijn, 1 theelepel mosterd en 1 theelepel honing. Tip: voeg gebakken spekblokjes of pijnboompitten toe. Voeg 1 verse teentje knoflook aan het kookwater toe. De linzen krijgen daardoor een fijne en niet te opdringerige knoflooksmaak... Ook heel lekker is de variant met krokant gebakken spekblokjes en wat geroosterde pijnboompitten - en met een baguette; met een goed glas wijn is dit een geslaagd diner. Meng de salade goed door met wat gladde peterselie en serveer met asperges...
Vragen? Bel ons op 040-2425485 of Mail ons: | bestellingen@DeSmaakBeleving.nl |
---|---|
Ingrediënten | Linzen 85% (EU), Tomaat, Ui, Wortelen, Bieslook, Peterselie, Tijm, Laurier |
Inhoud | 250 g |
Voedingswaarde | per 100 g Energie1479kJ Energie 351kcal Vetten 2,5g waarvan verzadigde vetzuren 1,21g Koolhydraten 63g Suikers 0,2g Eiwit 25g Zout 0 g |