NAGERECHT: PEANUT & PINK SALT PRALINE COOKIES

Artikel 1 van 7

PEANUT & PINK SALT PRALINE COOKIES

PRALINE                                 
200 g basterdsuiker, 125 g pinda's, gehakt, tl Roze Zout

COOKIES
170 g boter, 75 g basterdsuiker, 110 g bruine stroopsuiker, 1 tl NOMU Vanille-extract
1 groot ei, 250 g bloem, 1 tl bicarbonaat soda, ½ tl zout, 200g chocolade chunks

Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed twee bakplaten met bakpapier.

Smelt voor de praline de basterdsuiker in een pan op middelhoog vuur, roer continu en laat karamelliseren. Voeg de gehakte noten toe, meng door elkaar en giet het mengsel vervolgens op het voorbereide vel bakpapier. Strooi het roze zout over de praline en laat opstijven. Eenmaal ingesteld, pulseer je grof in een keukenmachine en zet je opzij.

Klop voor de koekjes de boter, basterdsuiker en bruine suiker samen in de kom van een cakemixer tot ze licht en luchtig zijn. Voeg de vanille en het ei toe en meng goed, schraap langs de zijkanten van de kom. Zeef de droge ingrediënten erdoor en mix tot ze net gemengd zijn. Vouw met een spatel de pralinestukjes erin. Leg klodders koekjesdeeg ter grootte van een walnoot op de met bakpapier beklede bakplaten, met ruimte ertussen zodat het deeg zich kan verspreiden. Bak 10-12 minuten tot ze goudbruin zijn. Haal uit de oven en laat de koekjes afkoelen.

Plaats de Decadent Hot Chocolate-stukjes in een glazen kom. Smelt in een magnetron op ontdooien om ervoor te zorgen dat het langzaam smelt en om te voorkomen dat het aanbrandt. Als de chocolade gesmolten en glad is, dip je de koekjes er voor de helft in. Leg ze op een vel bakpapier, bestrooi de natte chocolade met een klein beetje roze zout en laat opstijven. Bewaar in een luchtdichte verpakking.  

 

© 2014 - 2024 De SmaakBeleving | sitemap | rss