Regional Co Mediterranean Zeezout

Artikelnummer: AS.R10
Artikel 1 van 31
€ 3,50 (inclusief BTW)

Zeezout wordt meestal in zout gewonnen in grote stukken land nabij de kust, waar de werking van de zon en de wind de verdamping van zeewater tot verzadiging en de daaropvolgende kristallisatie van zeezout bevordert.

Ze bevinden zich voornamelijk in kustmoerassen waar de nulhoogte het kanaliseren van getijdenwater naar verdampingsgebieden vergemakkelijkt. Zeezout meest noordelijke zonne-verdamping van Europa is in het moeras van Séné, aan de zuidkust van Bretagne; vandaag zonder zoutactiviteit.


In koudere en nattere streken zijn andere middelen voor verdamping van zeewater vereist. Kristallisatie van zeezout wordt vervolgens uitgevoerd in fabrieken waar het zeewater wordt gekookt in een ondiepe bak: verdampingspannen. Het is het proces dat wordt gebruikt in de stad Maldon, Engeland.

Beide procedures werden gebruikt vanaf de ijzertijd, maar met de ontwikkeling van transportmiddelen konden fabrieken met open pan zout (door de werking van vuur) de concurrentie van zonnezout, waarvan de productie veel hoger en goedkoper was, niet weerstaan.

Vragen? Bel ons op 040-2425485 of Mail ons: bestellingen@DeSmaakBeleving.nl
Inhoud 210 gram
© 2014 - 2024 De SmaakBeleving | sitemap | rss