Spirit of Spice Witte Peperkorrels
Artikelnummer: SP - p04 / 1 Zie totale AssortimentNaam: Piper nigrum Peper op deze rijpheidsgraad heeft het meest complexe productieproces ondergaan dat een peperkorrel kan ondergaan.
Na de oogst worden de rijpe peperkorrels enkele dagen in water geweekt. Het velletje wordt zachter en wordt vervolgens mechanisch verwijderd.
Door het verwijderen van de aromatische schil gaat het meeste aroma verloren - de pittige pittigheid blijft! Voordat chilipeper dankzij Columbus en co. naar Azië kwam, werd de pittigheid in de Aziatische keuken uitsluitend bereikt door het gebruik van witte peper.
Smaak: Pittige pittigheid Gebruik: Aziatische gerechten, BBQ-marinades, sauzen, stoofschotels Veel chefs gebruiken graag witte peper in lichte sauzen, zodat de "peperkruimels" niet zichtbaar zijn... maar het gaat niet om het uiterlijk, het gaat om de smaak... probeer het zelf maar - wij vinden de geur van witte en zwarte peper totaal verschillend.
Vragen? Bel ons op 040-2425485 of Mail ons: | bestellingen@DeSmaakBeleving.nl |
---|---|
Inhoud | 40 gram |