Spirit of Spice Piment
Artikelnummer: SP - 670 / 1 Zie totale AssortimentNaam: Pimenta dioica, piment, Jamaicaanse peper, nieuwe specerij, Engelse peper Plantenfamilie: Myrtaceae (mirtefamilie)
Smaak: Zeer intens, een mix van peper, kruidnagel, kaneel en nootmuskaat Geschiedenis: Zoals met zoveel specerijen ontdekte Columbus piment, maar hij verwarde deze aromatische zaadjes met peper en noemde ze pimentia (Spaans voor peper).
Hoewel hij piment al in 1600 naar Europa bracht, kreeg piment pas veel later de aandacht die het verdiende. Het belangrijkste exportland is nog steeds Jamaica, waar de beste kwaliteit nog steeds vandaan komt.
Qua smaak biedt bijna geen enkele andere specerij zo'n breed scala aan smaken – vandaar de zeer toepasselijke Engelse naam "allspice".
Piment is ook te vinden in Fire Wall en Pfeffer Cuvée. Bijzonderheden:
De Maya's waren bekend met piment en gebruikten het in hun chocolade. Toepassingen: Kruidenpasta's voor gevogelte en vis, soepen, stoofschotels, curry's, pilafs, BBQ-marinades, speculaas, gebak, sauzen, zuurkool, ingelegde vis, wildkruiden, peperkoek, wortelgroenten.
Piment moet niet lang gemalen worden bewaard; het moet vlak voor het kruiden worden geplet om te voorkomen dat de pittigheid verdampt.
Vragen? Bel ons op 040-2425485 of Mail ons: | bestellingen@DeSmaakBeleving.nl |
---|---|
Inhoud | 25 gram |