Haal je vakantie gevoel terug, of je herinnering van die heerlijke Portugese stedentrip.
De worstgrill (in het Portugees, Assador de Chouriço), is een typische schaal gemaakt van een stevige kwaliteit aardewerk, voorzien van een rooster aan de bovenkant, om Chorizo erop te flamberen op de echte Portugese wijze.
Wat een beleving op tafel!
De Chorizo en de alcohol verkopen wij natuurlijk ook. En heerlijke Portugese Vis specialiteiten en Wijnen. Waaronder de bekende Green Wines!
Gegrilde Chorizo is een echte smaaksensatie, niet te vergelijken met de dunne rauwe plakjes Chorizo op een pizza of als vleeswaren.
Deze Chorizo in stukjes snijden net als een rookworst en met een vorkje of prikkertje heerlijk van genieten. De Chorizo kan uiteraard ook in een koekenpan of 5 minuutjes in de airfryer verwarmt worden. Je mist alleen de beleving van het lekker samen flamberen onder het genot van een heerlijk wijntje!
Dit soort barbecuetje is zeer bekend en populair in Portugal en Spanje en zeker nu ook in Nederland.
De Portugese worstgrill werkt optimaal met pure alcohol als brandmiddel. Je kunt eventueel ook sterke drank erin gebruiken als alcohol vervanger (brandy, cognac, whisky, jenever, etc.)
De worstgrill werkt zeer eenvoudig en het is absoluut veilig om dit te gebruiken binnen of buiten.
Verbaas je gasten en je vrienden met dit traditionele barbecuetje. De worstgrill zal zeker het middelpunt van de aandacht zijn op de tafel, en de geflambeerde worst is een heerlijk hapje om lekker van te smullen.
Model: worstgrill met 4 geïntegreerde stengels (roosters) aan de bovenkant / grote uitvoering
Materiaal: aardewerk (zeer robuuste kwaliteit)
Afmeting: lengte - 24,5 cm x breedte - 16,5 cm x hoogte - 5,5 cm
Kleur/patroon: terracotta kleur gedecoreerd met kleine beige bloemetjes aan de zijkant en op de stengels
Uitvoering: handgemaakt / handbeschilderd / geglazuurd aan de binnen- en buitenkant.
Gewicht: +/- 975 gr
Vaatwasserbestendig: JA
Let op: als je de worstgrill met de hand afwast, houd deze liever niet bij de stengels (rooster) vanwege kans op afbreken
Herkomst: Mafra, Portugal
Belangrijke informatie:
Leg een ruime onderzetter of een grote serveerplank op tafel onder de worstgrill, de hele worstgrill en ook de onderkant wordt zeer warm tijdens het flamberen van de Chorizo worst.
Gebruik een kookpincet of een BBQ klem om de worst om te draaien op de worstgrill tijdens het flamberen.
Zet de worstgrill op een vrije plaats op tafel. Je kunt veilig de worstgrill binnen gebruiken. Houd kinderen op afstand als dit aan het flamberen is.
Het wordt sterk afgeraden om verse worst of andere soorten worst hierop te flamberen.
Geleverd met gebruiksaanwijzing ✅
1 - Zet de worstgrill op tafel op een ruime houten of kurken onderzetter. Vul de worstgrill in met pure alcohol (96%) (ongeveer een vinger hoog), (sterke drank is ook zeker geschikt om er te gebruiken als brandmiddel). Steek het brandmiddel voorzichtig aan met het behulp van een lucifer.
2 - Maak met een scherp mes een paar ondiepe sneetjes in de worst en leg dit op de worstgrill. Laat de Chorizo flamberen ongeveer 3-4 minuten aan iedere kant. Gebruik een tang/kookpincet om de worst een paar keer er om te draaien tijdens het flamberen.
3 - Als de vlam gedoofd is haal je de worst uit de worstgril en snijd je dit in stukjes. Je kunt nu smullen van een heerlijk en zeer populair Portugees hapje.
Genieten maar! Apenas Aproveite!
Enkele foto's komen van de importeur af. En enkele sfeerbeelden van Jessi's Kitchen. Een Portugal Fan met mooie beelden op FaceBook, Insta en YouTube.
Zie de link hieronder:
https://www.youtube.com/@JessiKitchen