Sorteer op
  • Meesters van de Halm - Crunchy Appel-Kaneel
    Meesters van de Halm - Crunchy Appel-Kaneel

    Een liefhebber van appeltaart? Dan kunnen we je deze crunchy appel kaneel ten harte aanbevelen. Deze mix van krokante granen met kaneel, geconcentreerd appelsap en rozijnen geven een heerlijke appeltaartsmaak aan deze crunchy. De…

    € 5,75

Bij de Halm krijgen ze het biologisch geteelde graan vooral van regionale telers en van de Nederlandse biologische graanpool. 

Ze ontvangen het graan los of in big bags. Daar zit vaak nog stro, grof onkruid, steentjes, loze en aangetaste korrels tussen. Dat zuigen ze eruit met een voorreiniger, een soort grote stofzuiger. Het graan kan bij binnenkomst nog zo’n 18 tot 20% vocht bevatten.

Om graan te kunnen bewaren zonder dat het bederft, mag het vochtgehalte niet hoger dan 16% zijn. Zo nodig drogen ze het graan nog na met lucht. Daarbij mag het niet warmer worden dan 40 graden Celsius, omdat anders de kiemkracht verloren kan gaan.

Vervolgens slaan ze het graan in een silo op. Om vermenging te voorkomen hebben alle graansoorten zoveel mogelijk een vaste silo. Met een goede beluchting in de silo’s kunnen we het graan op temperatuur houden. De temperatuur controleren ze nauwgezet: tijdens en vlak na de oogst dagelijks, daarna wekelijks.

Daarna komt er een lastig proces van pellen, schonen, weken & pletten, mengen, bakken en verpakken.
Dit alles door een team met ervaren vakmensen.

Ervaar het zelf!

 

© 2014 - 2023 De SmaakBeleving | sitemap | rss