Menu

Wentelteefjes gevuld met hagelpasta

Benodigdheden:

  • Koekenpan
  • Spatel
  • Kom

Ingrediënten:

  • HAGELPASTA
  • 8 sneetjes oud wit brood
  • 4 eieren
  • 500 ml melk
  • 2 eetlepels suiker
  • mespuntje kaneel
  • zout
  • roomboter om te bakken

Garnering:

  • Verse aardbeien
  • Poedersuiker

Bereiding:

Meng de melk met de eieren, suiker, kaneel en zout in een kom goed door. Besmeer 4 boterhammen met de HAGELPASTA. Leg de onbesmeerde boterhammen er op. Haal de boterhammen door het mengsel van melk en ei. Laat in een koekenpan de boter lekker bruin bak de wentelteefjes aan beide kanten lekker bruin. Serveer op een bord met wat verse aardbeien (of ander fruit) en bestrooi met poedersuiker.

 


Chocolate chip cookies gevuld met hagelpasta

Benodigdheden:

  • 2kommen
  • 1pan
  • oven

Recept voor ongeveer 36 koekjes

Ingrediënten:

  • 290 gram patentbloem
  • 1 1/4 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 240 gram ongezouten boter
  • 225 gram donker bruine basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 groot ei plus 1 eidooier
  • 1 1/2 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel gewone Griekse yoghurt
  • 150 gram chocolade callets (kleine chocolade druppels)
  • 1 pot HAGELPASTA , gekoeld in koelkast
  • Grof zeezout voor afwerking.

Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom en zet apart. Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. De boter begint te schuimen. Zorg ervoor dat je consequent roert tijdens dit proces. Na enkele minuten wordt de boter bruin op de bodem van de pan, blijven roeren en neem van het vuur zodra de boter een nootachtig aroma geeft. Onmiddellijk de boter in een kom doen om aanbranden te voorkomen. Zet opzij om af te koelen voor een paar minuten.

Met behulp van een elektrische mixer, meng de boter en de suiker tot de suiker is opgelost en het mengsel lichter van kleur begint te worden. Klop het ei en eigeel.

 

© 2014 - 2018 De SmaakBeleving, keuze uit meer dan 1200 producten! | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel