Sorteer op
  • Valderrama The Oriental Collection Ginger & Vanille
    Valderrama The Oriental Collection Ginger & Vanille
    € 14,75
  • Valderrama The Oriental Collection Kafir Lime Leaves
    Valderrama The Oriental Collection Kafir Lime Leaves
    € 14,75
  • Valderrama The Oriental Collection Wasabi
    Valderrama The Oriental Collection Wasabi
    € 19,95
  • Valderrama The Oriental Collection Red Thai Curry
    Valderrama The Oriental Collection Red Thai Curry
    € 14,75
  • Valderrama The Oriental Collection Pandan Leaves
    Valderrama The Oriental Collection Pandan Leaves
    € 14,75
  • Valderrama The Oriental Collection Red Thai Chillies
    Valderrama The Oriental Collection Red Thai Chillies
    € 14,75
  • Valderrama The Oriental Collection zuid Azïe
    Valderrama The Oriental Collection zuid Azïe
    € 39,95
  • Valderrama The Oriental Collection Centraal
    Valderrama The Oriental Collection Centraal
    € 45,00
  • Valderrama The Oriental Collection MINI cadeauset 6 x 20 ml.
    Valderrama The Oriental Collection MINI cadeauset 6 x 20 ml.
    € 17,95

THE ORIENTAL COLLECTION

​Valderrama olijfolie heeft in samenwerking met de Spaanse Top Chef Alberto Chicote een gehele nieuwe, zeer innovatieve lijn ontwikkeld.

Chicote is met name bekend om de wijze waarop hij de Aziatische-Westerse keuken laat infuseren. De zes nieuwe producten zijn niet verkregen door ‘infusion’ maar door een proces van maceratie, waarbij géén additieven, aroma’s, essences of enig 
a
ndere chemische toevoegingen worden toegepast.

Wat is maceratie?
Als voorbeeld wordt de Ginger & Vanilla variantgenoemd. Aan de Arbequina van Valderrama wordt klein gesneden gember en het merg van vanille stokjes toegevoegd. Dit mengsel wordt na een aantal dagen van maceratie (ander woord voor ‘weekproces’) gefilterd,  waarna er een schitterend zachte smaak van gember en vanille in de olijfolie is getrokken. Uitermate geschikt om in de moderne keukens gerechten te aromatiseren. De lijn bestaat uit 6 smaken.

De Nederlandse Topchef van Hindoestaans/Surinaamse afkomst, Soenil Bahadoer van restaurant De Lindehof** in Nuenen  is een fenomeen in het subtiel combineren van exotische producten in zijn Franse keuken.

Soenil was de eerste Chef in de Benelux, die de gehele serie in zijn totaliteit heeft door geproefd. Soenil was na afloop zo waanzinnig enthousiast, dat hij spontaan aanbood om ambassadeur van de nieuwe Oriental Collection te worden. 

 

© 2014 - 2020 De SmaakBeleving, keuze uit meer dan 3000 producten! | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel