Sorteer op
  • Valderrama The Oriental Collection Ginger & Vanille
    Valderrama The Oriental Collection Ginger & Vanille

    De pittige smaak van citroenzuur past onvoorwaardelijk in iedere bereiding.
    De vanille is eigenlijk van Amerikaanse origine, met een karakteristiek zoet aroma.
    Door deze twee natuurlijke ingrediënten samen te voegen ontstaat een…

    € 14,75
  • Valderrama The Oriental Collection Kafir Lime Leaves
    Valderrama The Oriental Collection Kafir Lime Leaves

    De kleine blaadjes komen van de Aziatische boom Kaffir.
    Deze zijn uiterst aromatisch en goed toepasbaar in de internationale keukens, waar fusion tussen Aziatische en Europese ingrediënten dagelijks aan de orde is.
    Fruitig en…

    € 14,75
  • Valderrama The Oriental Collection Wasabi
    Valderrama The Oriental Collection Wasabi

    Deze Wasabi wordt niet verkregen door mierikswortel, maar door de echte Wasabi Japonica.
    Alle Top Chefs in de wereld, die de maceratie van Wasabi en Arbequina olijfolie hebben geproefd, wezen deze variant aan als een absolute…

    € 19,95
  • Valderrama The Oriental Collection Red Thai Curry
    Valderrama The Oriental Collection Red Thai Curry

    De rode Thaise Curry wordt voornamelijk gebruikt in de Thaise Keuken, maar leent zich vanwege het unieke maceratieproces uitstekend voor vele fusion bereidingen.

    Dit kruidengerei heeft een complexe, intense smaak, enigszins…

    € 14,75
  • Valderrama The Oriental Collection Pandan Leaves
    Valderrama The Oriental Collection Pandan Leaves

    De lange Pandan bladeren komen van een veel voorkomende boom is Zuid-Oost Azië.
    Deze bladeren genereren een heerlijk geur van noten en gedroogd fruit. Zeer populair in Indonesië, Maleisië, en Myanmar.

    Een referentie naar…

    € 14,75
  • Valderrama The Oriental Collection Red Thai Chillies
    Valderrama The Oriental Collection Red Thai Chillies

    Door het integreren van Red Thai Chilies door middel van maceratie krijgt de Arbequina olijfolie een aparte beleving aan het einde van het smaakpallet. Onwaarschijnlijk verrassend.

    Geadviseerd voor rijst, pasta, kip, groenten en…

    € 14,75
  • Valderrama The Oriental Collection zuid Azïe
    Valderrama The Oriental Collection zuid Azïe

    Mooie cadeauset van de Valderrama Oriental series zuid Azïe. Ideaal voor een intense en verse ‘touch’ bij de bereiding van voornamelijk koude gerechten, zoals sashimi, ceviche, zalmtartaar, carpaccio, sushi en zelfs salades.

    € 39,95
  • Valderrama The Oriental Collection Centraal
    Valderrama The Oriental Collection Centraal

    Mooie cadeauset van de Valderrama Oriental series Centraal. Ideaal voor een intense en verse ‘touch’ bij de bereiding van voornamelijk koude gerechten, zoals sashimi, ceviche, zalmtartaar, carpaccio, sushi en zelfs salades.

    € 45,00
  • Valderrama The Oriental Collection MINI cadeauset 6 x 20 ml.
    Valderrama The Oriental Collection MINI cadeauset 6 x 20 ml.

    Deze cadeauverpakking met kleine flesjes Valderrama-olie bevat de volgende smaken:

    - Rode pepers
    - Wasabi
    - Pandan blad
    - Kaffir lime
    - Gember en Vanille
    - Rode CurryIdeaal als cadeautje voor de keukenliefhebber om verschillende…

    € 17,95

THE ORIENTAL COLLECTION

​Valderrama olijfolie heeft in samenwerking met de Spaanse Top Chef Alberto Chicote een gehele nieuwe, zeer innovatieve lijn ontwikkeld.

Chicote is met name bekend om de wijze waarop hij de Aziatische-Westerse keuken laat infuseren. De zes nieuwe producten zijn niet verkregen door ‘infusion’ maar door een proces van maceratie, waarbij géén additieven, aroma’s, essences of enig 
a
ndere chemische toevoegingen worden toegepast.

Wat is maceratie?
Als voorbeeld wordt de Ginger & Vanilla variantgenoemd. Aan de Arbequina van Valderrama wordt klein gesneden gember en het merg van vanille stokjes toegevoegd. Dit mengsel wordt na een aantal dagen van maceratie (ander woord voor ‘weekproces’) gefilterd,  waarna er een schitterend zachte smaak van gember en vanille in de olijfolie is getrokken. Uitermate geschikt om in de moderne keukens gerechten te aromatiseren. De lijn bestaat uit 6 smaken.

De Nederlandse Topchef van Hindoestaans/Surinaamse afkomst, Soenil Bahadoer van restaurant De Lindehof** in Nuenen  is een fenomeen in het subtiel combineren van exotische producten in zijn Franse keuken.

Soenil was de eerste Chef in de Benelux, die de gehele serie in zijn totaliteit heeft door geproefd. Soenil was na afloop zo waanzinnig enthousiast, dat hij spontaan aanbood om ambassadeur van de nieuwe Oriental Collection te worden. 

 

© 2014 - 2021 De SmaakBeleving, keuze uit meer dan 3000 producten! | sitemap | rss