THE ORIENTAL COLLECTION

​Valderrama olijfolie heeft in samenwerking met de Spaanse Top Chef Alberto Chicote een gehele nieuwe, zeer innovatieve lijn ontwikkeld.

Chicote is met name bekend om de wijze waarop hij de Aziatische-Westerse keuken laat infuseren. De zes nieuwe producten zijn niet verkregen door ‘infusion’ maar door een proces van maceratie, waarbij géén additieven, aroma’s, essences of enig 
a
ndere chemische toevoegingen worden toegepast.

Wat is maceratie?
Als voorbeeld wordt de Ginger & Vanilla variantgenoemd. Aan de Arbequina van Valderrama wordt klein gesneden gember en het merg van vanille stokjes toegevoegd. Dit mengsel wordt na een aantal dagen van maceratie (ander woord voor ‘weekproces’) gefilterd,  waarna er een schitterend zachte smaak van gember en vanille in de olijfolie is getrokken. Uitermate geschikt om in de moderne keukens gerechten te aromatiseren. De lijn bestaat uit 6 smaken.

De Nederlandse Topchef van Hindoestaans/Surinaamse afkomst, Soenil Bahadoer van restaurant De Lindehof** in Nuenen  is een fenomeen in het subtiel combineren van exotische producten in zijn Franse keuken.

Soenil was de eerste Chef in de Benelux, die de gehele serie in zijn totaliteit heeft door geproefd. Soenil was na afloop zo waanzinnig enthousiast, dat hij spontaan aanbood om ambassadeur van de nieuwe Oriental Collection te worden. 

 

Sorteer op
© 2014 - 2020 De SmaakBeleving, keuze uit meer dan 1500 producten! | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel