Sorteer op
 • S'olo olijfolie Naturel
  S'olo olijfolie Naturel
  € 10,00
 • S'olo olijfolie Basilicum
  S'olo olijfolie Basilicum
  € 12,75
 • S'olo olijfolie Citroen
  S'olo olijfolie Citroen
  € 12,75
 • S'olo olijfolie Rozemarijn
  S'olo olijfolie Rozemarijn
  € 12,75
 • S'olo olijfolie Knoflook
  S'olo olijfolie Knoflook
  € 12,75

Waarom olijfolie van S’olo?

Deze olijfolie wordt zorgvuldig gemaakt van Arbequina olijven. Deze Spaanse olijven zijn een Catalaans geheimpje, het is een oud olijvenras dat al 1000 jaar gebruikt wordt. De kleine olijven moeten met zorg en op het juiste moment geplukt worden. Dat is al een kunst op zich. De olie is lobbig en vol van smaak. Er is slechts een beetje nodig om jouw gerecht naar verse olijven te laten ruiken waardoor je gaat watertanden. Hij smaakt ...tja....eigenlijk smaakt hij gewoon naar méér!

Waarom is de olijfolie met een smaak van S’olo zo lekker?

Omdat bij deze olijfolie de smaak niet is toegevoegd. Er is niets “geparfumeerd” of “bijgevoegd”. Deze Arbequina juweeltjes worden samen en tegelijkertijd geperst met vers fruit, kruid of specerij. De machines daarvoor zijn zelf ontworpen en gefabriceerd. Op deze wijze geperst, proef en ruik je duidelijk de verse smaak. Een klein beetje toegevoegd aan welk gerecht dan ook zal een wereld van verschil maken.

Groene olijfolie is toch de beste olijfolie?

Het kortste antwoord op deze vraag is: NEE. Door dit misverstand worden er helaas vaak kleurstoffen aan de olijfolie toegevoegd. S’olo is absoluut vrij van kleurstoffen. Het is een volledig natuurlijk product en dat houden we graag zo.

En wat is nou extra virgine olijfolie?

Dit betekent van oudsher dat het de eerste lading olie is die zonder toevoeging van warmte of warm water geperst wordt. Tegenwoordig kunnen we natuurlijk ook een en ander nameten en wordt er ook gesteld dat extra vergine olijfolie een lagere zuurgraad dan 0,8 moet hebben. S’olo produceert alléén extra virgine olijfolie, al of niet samengeperst met fruit, kruid of specerij.

Kan ik met  extra vergine olijfolie van S’olo bakken?

Ja, tot 180 graden Celsius kun je deze olijfolie verwarmen. Heb je geen thermometer in de buurt, onthoudt dan dat de olie niet mag walmen. Elke walmende olie is ongezond, er komen stoffen vrij waar je lijf niet blij van wordt. De smaak blijft echter veel beter in stand als je de olie koud toevoegt. Wil je vooral de smaak van de olijfolie met smaken proeven, bak dan met een neutrale (olijf)olie (eventueel samengevoegd met een olie met een hoger bakpunt zoals S’olo amandel olie) en voeg later de olie met de smaak die je wilt toe.

Is extra vergine olijfolie van S’olo gezond?

Ja, olijfolie is gezond voor je lijf. Het bevat onverzadigde vetten en vitamine E. Je lichaam maakt zelf geen vitamine E aan, terwijl het wel een rol speelt bij de aanmaak van de rode bloedcellen en het je spierweefsel intact houdt. Het is een zogenoemde anti­oxidant, het gaat het verouderingsproces tegen.

                           Solo

      

© 2014 - 2021 De SmaakBeleving, keuze uit meer dan 3000 producten! | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel