Menu

Hieronder kunt u velen recepten vinden in combinatie met de producten van Kiooms.

Heeft u zelf een lekker recept mail deze dan alleen via deze link naar ons dan plaatsen wij deze op onze webshop. 

Wilt u direct naar de pagina van Brassica om te bestellen, voor informatie over de producten of over de leverancier/fabrikant, druk dan op de rode tekst. 

Onderin die pagina kunt u alle producten vinden en kunt u eventueel direct een bestelling plaatsen.


BRUSCHETTA MET TOMAAT

Brassica koolzaadolie Bruschetta met tomaatIngrediënten
- 1 brood
- 1 teentje knoflook
- 4 eetlepels Brassica Classic
- 5 rijpe tomaten
- 6 verse basilicum bladen
- peper en zout
- 1 theelepel balsamico azijn

Bereidingswijze

  • Snij het brood in plakken (± 1 cm dik) en rooster het aan beide kanten.

  • Wrijf het brood in met een half teentje knoflook, besprenkel het met Brassica Classic.

  • Was de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd ze in stukken.

  • Snipper de basilicum, hak de rest van de knoflook fijn en voeg beide toe aan de tomaten.

  • Voeg balsamico azijn, een flinke scheut Brassica Classic en peper en zout naar smaak toe.

  • Meng het geheel en verdeel het over de geroosterde stukken brood.


ROSEVAL AARDAPPELEN MET ROZEMARIJN UIT DE OVEN

Ingrediënten
- 1 kilo roseval aardappelen
- 1 takje rozemarijn
- Brassica Classic koolzaadolie 
- 1 eetlepel grof zeezout
- 1 teentje knoflook

Bereidingswijze

  • Spoel de ongeschilde aardappels af en snijd ze in vieren.

  • Halveer het knoflookteentje

  • Vet een ovenschaal in met Brassica Classic koolzaadolie 

  • Doe de in stukken gesneden aardappelen in de ovenschaal en giet er Brassica Classic koolzaadolie over

  • Schep dit om zodat alle aardappelen met koolzaadolie zijn bedekt

  • Voeg de rozemarijn en knoflook toe

  • Strooi het grove zeezout er over en schep het geheel even om en zet het in de oven

  • Schep af en toe de aardappelen om in de oven en laat het in ongeveer 45 minuten gaar worden. 

Serveertip:
Lekker bij lamsbout, rosbief en rollade.


MAYONAISE

Ingrediënten:
- 2 eierdooiers (op kamertemperatuur)
- zout
- 3 dl. Brassica Classic
- 2 eetlepels citroensap

Bereidingswijze:

  • Doe de eierdooiers in een kom en voeg naar smaak zout toe. Meng het geheel met een garde totdat het mengsel lichtgeel en schuimig is. 

  • Voeg druppelsgewijs de olie toe. Wanneer de saus iets dikker wordt kun je de olie in een dun straaltje toevoegen. 

  • Voeg halverwege ook het citroensap toe. Wanneer de saus dik genoeg is eventueel nog op smaak brengen met wat extra zout. 


TONIJNMAYONAISE

Ingrediënten
- 100 gram tonijn
- 2 tot 3 ansjovisfilets
- 3 eetlepels kappertjes
- 2 dl. Brassica Classic
- 1,5 eetlepel citroensap
- 3 dl. Mayonaise (zie bovenstaand)

Bereidingswijze

  • Pureer de tonijn, ansjovis, kappertjes, koolzaadolie en het citroensap tot een smeuïge en gladde saus.

  • Meng de puree met de mayonaise tot een luchtige saus. Indien gewenst op smaak brengen met zout.


KNOFLOOKSAUS

Ingrediënten
- 2 a 3 knoflookteentjes
- 125 ml. crème fraîche
- 1 eetlepel bieslook
- 1 eetlepel peterselie
- 2 eetlepels citroensap
- zout en peper
- suiker
- 2 dl. Mayonaise (zie bovenstaand)

Bereidingswijze

  • Meng in een kom het citroensap met een eetlepeltje suiker. 

  • Pers de knoflookteentjes of snij deze fijn en meng ze met het citroensap.

  • Meng de crème fraîche en mayonaise samen met de kruiden door het mengsel tot een glad beslag.

  • Voeg naar smaak zout en peper toe. 

Tips
- Wilt u een sterkere knoflooksmaak aan de saus? Laat het geheel dan 1 dag in de koelkast staan.
- Vervang de crème fraîche door magere yoghurt voor een light-variant.


PESTO

Ingrediënten
- 11 eetlepels kruiden (peterselie, bieslook, rucola, citroengras, dragon, knoflook)
- 11 eetlepels Brassica Classic
- 5 eetlepels kaas (Parmezaan of pecorino)
- 3 eetlepels azijn
- 4 eetlepels noten (zonnebloempitten, walnoten, amandelen, pijnboompitten)
- peper en zout

Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten met een staafmixer. Pas naar smaak de verhoudingen aan. Wanneer u de pesto in een afgesloten potje in de koelkast bewaard, blijft het tot twee weken goed.


HONING-MOSTERDDRESSING

Ingrediënten
- 1 eetlepel honing
- 5 eetlepels Brassica Classic
- 2 eetlepels citroensap
- 1½  eetlepel mosterd
- ½ teentje knoflook

Bereidingswijze
Snij het teentje knoflook fijn en meng het geheel in een kom tot een mooie dressing.


VINAIGRETTE

Ingrediënten
- 3 eetlepels Brassica Classic
- 1 eetlepel azijn
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel suiker (of honing)
- peper en zout

Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten samen in de kom, behalve de olie! Meng alles goed door elkaar, voeg zout en peper toe en voeg daarna druppelsgewijs de olie toe. Meng het geheel tot een mooie dressing.


BALSAMICO DRESSING

Ingrediënten
- 2½ eetlepels balsamico azijn
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel suiker (of honing)
- 6 eetlepels Brassica Classic
- peper en zout

Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten samen in de kom, behalve de olie! Meng alles goed door elkaar, voeg zout en peper toe en voeg daarna druppelsgewijs de olie toe. Meng het geheel tot een mooie dressing.


WOKGROENTEN

WokgroentenIngrediënten
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 200 gram champignons
- 1 eetlepel Brassica Culinair
- 1 gesnipperde sjalot
- peper en zout
- blad peterselie
- paprikapoeder

Bereidingswijze

  • Was de paprika’s, verwijder de kern en de zaadjes en snijd ze in kleine blokjes.

  • Snij de champignons in schijfjes.

  • Verwarm Brassica Culinair in de wok en voeg de paprikablokjes en de sjalot toe.

  • Roerbak de paprikablokjes beetgaar en voeg dan de champignons toe.

  • Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.

  • Garneer met grofgehakte peterselie.


TONGFILETS UIT DE OVEN

Ingrediënten:
- 2 tongfilets
- Brassica Culinair koolzaadolie
- Peper en zout

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden

  • Was de tongfilets onder de koude kraan, dep ze droog en bestrooi ze met peper & zout

  • Vet de ovenvaste schaal in met Brassica Culinair koolzaadolie. 

  • Leg de tongfilets in een ovenvaste schaal en giet er Brassica Culinair koolzaadolie over

  • Bestrooi de tongfilets met peper & zout en zet de schaal in de oven

  • Laat de tongfilets in ca. 6 minuten gaar worden

Serveertip:
Lekker met krieltjes en peultjes.


SALADE CAPRESE

Ingrediënten
- 4 grote tomaten
- 300 gram (buffel) mozzarella
- verse basilicum
- Brassica Culinair
- peper en zout

Bereidingswijze
Snij de tomaten en mozzarella in mooie gelijkmatige plakken en leg ze om en om op een bord. Pluk de blaadjes van de basilicum en verdeel deze over het bord. Besprenkel het geheel met de koolzaadolie, peper en zout. Ook lekker met wat geroosterde pijnboompitten en een lente-uitje. 


COQUILLESALADE

Ingrediënten
- 3 of 4 schone coquilles
- Brassica Culinair
- vanillestokje
- 200 gram gemengde sla
- peper en zout

Bereidingswijze
Snij het vanillestokje door de lengte en laat deze minstens een dag trekken in een fles koolzaadolie. 

Breng de coquilles op smaak met peper en zout en grill ze kort aan beide kanten in de hete grillpan. 
Meng de salade in een kom met de coquilles en besprenkel het geheel ruim met de vanilleolie. Voeg naar smaak peper en zout toe.


BIEFSTUK MET RODE WIJNSAUS

Brassica koolzaadolie biefstuk met rode wijnsausIngrediënten: 
- 2 eetlepels Brassica Rotisserie
- 4 biefstukken
- Peper en zout

Ingrediënten saus:
- 1 eetlepel Brassica Rotisserie
- 1 kleine ui
- 1 teen knoflook
- 400 ml runderbouillon
- 400 ml rode wijn
- 100 g roomboter (ijskoud)

Bereidingswijze:

  • Verhit Brassica Rotisserie in een koekenpan.

  • Bak het vlees op hoge temperatuur aan beide kanten bruin (rood: 1 à 2 minuten, medium 3-4 minuten, doorbakken 5-6 minuten).

  • Bestrooi het vlees naar smaak met peper en zout.

Bereidingswijze saus:

  • Fruit de gesnipperde ui en met knoflook in een scheutje Brassica Rotisserie op hoog vuur.

  • Voeg bouillon en wijn toe en breng deze aan de kook.

  • Laat de saus 10 minuten inkoken op matig vuur.

  • Snijd de ijskoude boter in klontjes en klop deze in gedeeltes met de garde snel door de saus.

  • Breng de saus op smaak met peper en zout.


LAMSHAASJES IN HONINGTIJMSAUS

Ingrediënten:
- 8 lamshaasjes
- Brassica Rotisserie koolzaadolie
- Peper en zout
- 1 eetlepel boter
- 1 eetlepel zachte honing
- 3 eetlepels azijn
- 3 eetlepels witte wijn
- 3 takjes verse tijm
- 3 deciliter kalfsfond 
- 30 gram koude roomboter, in kleine klontjes

Bereidingswijze lamshaasjes:

  • Laat de lamshaasjes minimaal 45 minuten voor bereiding op kamertemperatuur komen.

  • Dep de lamshaasjes voor gebruik met keukenpapier droog

  • Verhit Brassica Rotisserie in de pan 

  • Bestrooi de lamshaasjes met versgemalen peper en bak ze op hoog vuur rondom bruin (± 3 à 4 minuten).

  • Neem ze uit de pan en leg ze op een voorverwarmde schaal en dek ze af met aluminiumfolie.

Bereidingswijze honingtijmsaus:

  • Verhit boter in de sauspan 

  • Voeg de zachte honing toe en laat het karameliseren

  • Blus af met de azijn en de witte wijn en laat deze op zacht vuur tot de helft inkoken

  • Voeg tijm en fond toe en laat dit tot de helft inkoken

  • Neem de pan van het vuur en zeef de saus. 

  • Verwarm de saus opnieuw zonder te laten koken en klop de koude roomboter door de saus. 

Serveertip:
Bestrooi de lamshaasjes met zout, leg ze op de borden en schenk de honingtijm saus over het vlees. Lekker met aardappelgratin en haricoverts!


GROENTETAART MET KWARK KOOLZAADDEEG

Ingrediënten deeg
- 300 gram meel
- 1½ theelepel bakpoeder
- 150 gram kwark
- 6 eetlepels melk
- 6 eetlepels Brassica Rotisserie
- peper en zout

Beleg
- groenten naar keuze (prei, asperges, wortels, courgette, tomaat, broccoli)
- 150 gram hamblokjes
- 300 gram (slag)room
- 5 eieren
- geraspte kaas
- peper en zout

Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten van het deeg in een kom en meng het tot een zacht deeg. Verdeel dit over een ingevet bakblik. Vul het blik met de groenten en de hamblokjes.
Meng de eieren en room en klop dit door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en verdeel het over de groenten. Bestrooi het geheel met kaas en laat het in 25 minuten gaat worden in een op 175 graden voorverwarmde oven.


KWARKTAART

Ingrediënten kwarkvulling
- 500 gram kwark
- 3 eieren (alleen het eigeel! Bewaar het eiwit voor de merengue)
- 1 pak puddingmix
- 75 ml. Brassica Rotisserie
- 500 ml. Melk
- 2 a 3 eetlepels citroensap.

Deeg
- 250 gram meel
- 120 gram suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 80 ml Brassica Rotisserie.
- 1 ei
- klein beetje melk

Merengue
- 75 gram suiker
- 3 delen eiwit (zie hierboven)

Bereidingswijze
Maak eerst het deeg: meng alle ingrediënten in een kom en kneed het tot een mooi deeg. Laat het hierna dertig minuten rusten.
Verdeel vervolgens het deeg in een bakblik met een rand van 3 a 4 centimeter hoog. Meng alle ingrediënten van de kwarkvulling en vul hiermee de taart. 
Stop het geheel voor in de op 170 graden voorverwarmde oven. 
Haal na veertig minuten de voorgebakken taart uit de oven. Klop het eiwit met het suiker tot een stijve witte massa en verdeel dit mengsel bovenop de vulling van de taart. Plaats het geheel nog tien minuten in de oven. De taart is klaar wanneer de merengue bruin is.


THAISE GEHAKTBALLETJES MET KOKOSMELK

Ingrediënten gehaktballetjes
- 500 gram gehakt
- 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
- 4 lente-uitjes, gesneden
- 2 cm gemberwortel, fijn gesneden
- 1 eetlepel vissaus
- 50 gram paneermeel
- 1 eidooier
- 2 eetlepels Brassica Rotisserie

Saus
- 250 gram worteltjes, gesneden
- 2 sjalotjes
- 1 teentje knoflook, fijn gesneden
- 1 eetlepel Brassica Classic
- 1 eetlepel rode pepersaus
- 400ml kokosmelk
- 1 eetlepel vissaus
- 1 handje fijngesneden koriander
- 2 lente-uitjes, gesneden
- 1 uitgeperste limoen

Bereidingswijze
Meng het gehakt in een kom samen met de ui, gember, knoflook, vissaus, paneermeel en de eidooier goed door elkaar. Maak (ongeveer 12) kleine gehaktballetjes en bak ze in een grote pan goudbruin. Haal de balletjes wanneer ze klaar zijn uit de pan en leg ze apart. Zet het vuur halfhoog en doe er een eetlepel koolzaadolie bij. Bak de sjalotjes en wortel in een tiental minuutjes totdat ze zacht zijn geworden. Voeg hierna de knoflook en de rode pepersaus toe en laat het nog twee minuten bakken. 
Voeg vervolgens de kokosmelk toe, samen met de vissaus. Breng het geheel aan de kook en laat het 15 tot 20 minuten inkoken. Wanneer het saus  wat dikker is geworden kunt u de gehaktballetjes terugdoen in de pan, samen met de limoensap. Laat het geheel nog vijf minuten sudderen.
Serveer de gehaktballen vervolgens op een bedje van gekookte rijst. Garneer het geheel met de koriander en wat lente-ui.


GAMBA S IN KOOLZAADOLIE

Ingrediënten
- 1 kg gamba’s (of eventueel garnalen)
- Brassica Rotisserie
- 2 rode pepers
- Verse peterselie
- 4 teentjes knoflook

Bereidingswijze

  • Pel de gamba’s. Laat naar eigen keuze het staartstukje zitten. 

  • Snij de knoflook, peterselie en de rode pepers. 

  • Doe alle ingrediënten bij elkaar in een ovenschaal en besprenkel het royaal met de koolzaadolie. Zorg ervoor dat alle gamba’s ongeveer tot de helft onder staan.

  • Doe de ovenschaal in een op 180 graden voorverwarmde oven en laat het geheel in een kwartiertje gaar worden. 

Serveertip
Heerlijk met een stuk ciabatta of stokbrood: Dip deze in het oliemengsel.


PANGASIUSFILET MET NOEDELS

Pangasiusfilet met noedels en brassica koolzaadolie

Ingrediënten

- 4 pangasiusfilets
- Brassica Rotisserie
- 1 gele paprika
- 1 stronk paksoi
- 80 gram geroosterde pinda's
- Verstegen World grill Indian mystery kruiden
- Verstegen ketjapsaus 

Bereidingswijze

  • Marineer de pangasiusfilets met ongeveer 50 gram World grill Indian mystery kruiden.

  • Verhit een bakpan en bak hierin de pangasiusfilets met een beetje Brassica Rotisserie goudbruin.

  • Verhit een wokpan met Brassica Rotisserie en wok hierin de gesneden paprika (in reepjes) en paksoi tot ze beetgaar zijn. 

  • Voeg de noedels toe en verwarm deze mee met de groenten.

  • Verwarn in een steelpan een beetje ketjap.

  • Schep wat noedels met groenten op een bord en serveer de pangasiusfilet ernaast.

  • Napeer wat verwarmde ketjapsaus over de filets en strooi er wat geroosterde pinda's overheen. 

Serveertip

Probeer ook eens wat gemalen kokos in plaats van geroosterde pinda's.

© 2014 - 2017 De SmaakBeleving, keuze uit meer dan 1200 producten! | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel