Menu


Mardouw produceert olijvenprodukten van hoge kwaliteit op de Mardouw Olive Estate in Swellendam, Zuid-Afrika, op natuurlijke wijze, zonder toevoegingen of bewaarmiddelen. Alle olijven komen van de olijfbomen op de Estate, die met vers bergwater van de Langeberg Mountains wordt geiirrigeerd.

Een Mediterraans klimaat en zeer vruchtbare grond in de Breede Rivier Vallei, aan de voet van de Langeberg Mountain in Swellendam, alleen de beste olijvensoorten worden hier met de handen geplukt en tot olie verwerkt in lage temperaturen binnen 24 uur na de oogst, zeker allemaal unieke Zuid-Afrikaanse olijfproducten van een uitstekende kwaliteit.

De familie heeft, in samenspraak met de Universiteit van Stellenbosch, 50.000 nieuwe olijfbomen gepland in 2002. “We zijn helemaal van nul begonnen, met nieuwe olijfbomen” zegt André Verder, Mardouw eigenaar. “Dat heeft het voordeel dat we van de laatste technieken en kennis konden profiteren, zoals onze bomen dicht bij elkaar maar beperkt in hoogte, zodat de olijven aan een maximum aan zonlicht worden blootgesteld, wat de smaak en de hoeveelheid olie ten goede komt.”

Al onze olijfproducten worden gemaakt met olijven die hier, op onze eigen boerderij, worden gekweekt, vandaar Estate Oil” zegt Chris van Niekerk, Mardouw Manager. “Mardouw’s olijfolie heeft ’n zeer uniek Zuid-Afrikaans karakter, met fynbos, artisjok en fruitige groene olijven. Een licht peperachtige, bittere nasmaak is een typisch kenmerk van onze goed-gebalanceerde olijfolie.”

Wist je dat extra vergine olijfolie alleen zo mag genoemd worden wanneer de “acid content” lager is dan 0,8%, en de “peroxide value” lager dan 20 mEq/kg? Mardouw garandeert deze voorwaarden met trots. 

Sorteer op
© 2014 - 2019 De SmaakBeleving, keuze uit meer dan 1200 producten! | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel