Hieronder kunt u velen recepten vinden in combinatie met de producten van SMAAKGeheimen.
Heeft u zelf een lekker recept mail deze dan alleen via deze link naar ons dan plaatsen wij deze op onze webshop. (druk dan op het rode woordje mail)
Wilt u direct naar de pagina met alle SMAAKgeheimen producten om te bestellen, voor informatie over de producten of over de leverancier/fabrikant, druk dan op de rode tekst.
Onderin die pagina kunt u alle producten vinden en kunt u eventueel direct een bestelling plaatsen.
Eitje Chip & Dip
Hapje voor 4 personen
Ingrediënten:
4 stuks gekookte eieren
1 takje peterselie
1 zak Chips paprika
1 potje SMAAKgeheimen chipdip cocktail
Werkwijze
- Gekookte eieren pellen en halveren.
- Snij het kopje en het kontje eraf en plaats ze op een schaal.
- Schep op de eitjes een lepeltje SMAAKgeheimen chipdip cocktail
- Rijg aan een prikkertje 2 chips paprika en steek deze schuin in de eitjes.
- Garneer de eitjes met wat peterselie.
Appelgebak met mueslicrumble
Recept voor 4 personen
Ingrediënten:
4 stuks kleine stevige appels
75 gram krokante muesli fruitmix
75 gram bloem
5 plakjes bladerdeeg
50 gram zachte boter
1 potje SMAAKgeheimen kaasdip abrikozen witte wijn
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in vieren en snij daarna alle partje weer in 4 dunnere partjes.
- Strooi de muesli in een kom en maakt het met de bolle kant van een soeplepel iets fijner.
- Voeg de bloem en boter toe en meng alles met je vingertoppen tot een kruimelig mengsel en meng daarna 50 gram SMAAKgeheimen kaasdip Abrikozen-witte wijn erdoor.
- Halveer de plakjes bladerdeeg en leg ze op de bakplaat. Leg op elk plakje deeg 6 partjes appel dakpansgewijs naast elkaar en strooi de muesli kruimels erover.
- Schuif de bakplaat een richel onder het midden in de oven en bak de appel-muesli-crumbels in 15-20 minuten knapperig bruin en gaar.
- Serveer ze warm of lauwwarm.
Blozend appeltje
Recept voor 4 personen
Ingrediënten:
2 stuks appels
200 gram amandelspijs
1 bakje vanille ijs
1 pak mint blaadjes
1 pak ongezoete slagroom
1 pak mikado stokjes
2 potten SMAAKgeheimen Kaasdip vijgen rode port
1 pot SMAAKgeheimen Kaasdip mini dadel balsamico
Werkwijze
- Oven voorverwarmen op 180°C.
- Snij de appels horizontaal doormidden en verwijder het klokhuis uit de appels.
- Snij de kont van de appels eraf, zodat de appels blijven staan op een ovenschaal.
- Meng amandelspijs met 3 eetlepels SMAAKgeheimen Kaasdip vijgen rode port.
- Verdeel het mengsel 4 delen en duw het in de appels en het overige deel op de bovenkant van de appel bollen.
- Plaats de appels nu 12 minuten in de oven, zodat deze goudbruin kunnen bakken.
- Haal daarna de appels uit de oven en plaats ieder apart op een bordje.
- Leg bij op ieder bordje bij de appels een bolletje vanille ijs en garneer het ijs met streepjes SMAAKgeheimen Kaasdip dadel balsamico.
- Steek nu de mikado stokjes er in en plaats er een takje verse mint op.
- Klop de ongezoete slagroom yoghurt dik op met een garde.
- Daarna luchtig mengen met 75 ml vijgen rode port dip.
- Serveer de saus om het ijs en het appeltje heen.
Vers fruit en marshmallows van de BBQ of gourmet
Recept voor 4 personen
Ingrediënten:
100 gram aardbeien
100 gram kersen
100 gram peren
100 gram appels
8 stuks Barú Red berries marshmallows
1 flesje SMAAKgeheimen Vinaigrette framboos
Werkwijze
- Aardbeien halveren en besprenkelen met SMAAKgeheimen vinaigrette champagne framboos (vinaigrette goed schudden).
- Aardbeien verdelen in aluminiumschaaltjes of gourmetpannetjes.
- De aardbeienschaaltjes even opwarmen op de barbecue of gourmet.
- De Barú Red berries marshmallows rijgen aan een spies en grillen op de barbecue of gourmet.
- Serveer de marshmallows op de aardbeien in het schaaltje.
Rabitos vijgen dessertje
Recept voor 4 personen
Ingrediënten:
4 stuks Rabitos Royale vijgen bonbons
4 bolletjes vanille ijs
1 takje verse munt
1 pak kletskoppen
1 potje SMAAKgeheimen kaasdip vijgen rode port
Werkwijze
- Leg op 4 bordjes één kletskop, zodat het ijs niet gaat schuiven.
- Plaats op iedere kletskop één bolletje ijs.
- Schep over elk bolletje ijs twee lepels SMAAKgeheimen kaasdip vijgen rode port.
- Plaats bovenop het ijs de Rabitos Royale vijgen bonbons.
Boerenham met het witte goud
Recept voor 4 personen
Ingrediënten:
200 gram rauwe of gekookte boerenham plakjes
8 stuks asperges geschild
200 gram aardappels in blokjes
150 gram augurk in blokjes
150 gram ui gesnipperd
2 stuks Elstar appels in blokjes
1 fles SMAAKgeheimen dressing kempische kruiden
1 potje SMAAKgeheimen kempische kruidenmix
Werkwijze
- Asperges en aardappels beetgaar koken in water met wat SMAAKgeheimen kempische kruidenmix.
- Gekookte aardappels, augurk, ui en appel mengen met een flinke scheut SMAAKgeheimen dressing kempische kruiden.
- Verdeel de salade over 4 bordjes, het mooiste is om hier een ring voor te gebruiken.
- Om de salade roosjes draaien van de rauwe of gekookte ham plakjes.
- Garneer het geheel met de gekookte asperges en eventueel nog wat veldsla.
Goudse Tosti
Recept voor 4 personen
Ingrediënten:
2 sneeën boerenbrood met de hand gesneden
1 plak rauwe ham
2 plakken goudse kaas
1 zak gemengde sla
1 flesje SMAAKgeheimen Bourgondische dressing
Werkwijze
- Verwarm de over voor op 200 °C.
- Beleg het brood met rauwe ham en Goudse kaas.
- Leg de boterhammen 5-6 minuten op een bakplaat in de voorverwarmde oven zodat de kaas lekker gesmolten is.
- Meng de sla met de SMAAKgeheimen Bourgondische dressing en serveer deze over de tosti.
Pasta pesto
Recept voor 4 personen
Ingrediënten:
400 gram pasta
1 flesje koksroom
1 bakje pijnboompitten
1 bakje zongedroogde tomaatjes of cherry tomaatjes
1 stuk gerookte kipfilet
1 potje SMAAKgeheimen kempische kruidenmix
1 potje SMAAKgeheimen pesto groen
Werkwijze
- Kook de pasta en blancheer met SMAAKgeheimen kempische kruiden.
- Bak de pijnboompitten goudbruin (let op kleuren snel zwart als ze op één kant in de pan liggen dus regelmatig omscheppen).
- Snij de gerookte kipfilet en tomaatjes in stukjes.
- Breng de koksroom aan de kook en meng met SMAAKgeheimen pesto groen.
- Meng de gekookte pasta door de pestoroom.
Garneer het geheel af met stukjes gerookte kipfilet, pijnboompitten en stukjes tomaat
Rib-eye op groene salade
Recept voor 4 personen
Ingrediënten:
250 gram rib-eye
400 gram groene sla
150 gram Parmezaanse kaaskrullen
200 gram zachte geitenkaas
1 potje SMAAKgeheimen Kempische kruidenmix
1 flesje SMAAKgeheimen Balsamico vinaigrette
1 flesje SMAAKgeheimen Pesto vinaigrette
Werkwijze
- Marineer de rib-eye in SMAAKgeheimen balsamico vinaigrette gedurende een half uur.
- Maak de groene sla aan met wat SMAAKgeheimen vinaigrette pesto.
- Neem een mooi bord of schaal en drapeer de aangemaakte salade hierop.
- Dep de rib-eye met keukenpapier droog, kruid deze met SMAAKgeheimen kempische kruidenmix en schroei het vlees gedurende 40 sec. aan beide zijden dicht in een hete grillpan of op de barbecue.
- Snijdt de rib-eye in dunne plakjes en leg deze op de salade.
- Besprenkel de salade met SMAAKgeheimen vinaigrette pesto en garneer het geheel af met geitenkaas, Parmezaanse kaaskrullen en een takje verse basilicum.
Flensje geitenkaas- appel
Borrelhapjes voor 8 personen
Ingrediënten flensjes beslag:
250 gram tarwebloem
1 stuks ei
½ liter verse melk
1 eetlepel zonnebloemolie
1 theelepeltje suiker
1 potje SMAAKgeheimen kempische kruiden.
Werkwijze
- Meng in een kom de bloem, het ei, SMAAKgeheimen Kempische kruiden, suiker en olie.
- Roer beetje bij beetje de melk er goed doorheen met een garde.
- Wanneer het deeg nog goed dik is stevig blijven roeren om te voorkomen dat er bloemklonters ontstaan.
- Voeg de rest van de melk toe tot het een glad beslag is. Laat het beslag een half uur rusten.
- Voor het bakken van de flensjes gebruik je een flensjes pan met antiaanbaklaag die je eerst goed heet laat worden.
- Verhit een klein puntje boter in de pan en giet dan een dun laagje beslag in de pan.
- Bak de flensjes aan beide zijden in ongeveer 3 minuten.
Ingrediënten:
4 stuks flensjes
200 gram zachte geitenkaas
1 stuks appel
1 potje SMAAKgeheimen kaasdip vijgen rode port
Werkwijze
- De gebakken flensjes insmeren met zachte geitenkaas.
- Smeer over de geitenkaas SMAAKgeheimen kaasdip vijgen rode port.
- Schil met een dunschiller eerst de schil van de appels en snij ze daarna in dunne plakjes.
- Leg de plakjes appel op de geitenkaas met SMAAKgeheimen rode port.
- Rol de flensjes op en steek in allemaal een aantal prikkers.
- Snij de flensjes tussen de prikkers door, en serveer op een grote hapjes schaal.
Tip!
Dit gerecht kan ook gemaakt worden met wraps, zo wordt het hapje hartig.
Bijvoorbeeld met SMAAKgeheimen Tomaten tapenade of SMAAKgeheimen pesto groen.
Toast smeersel tapa’s
Ingrediënten:
De onderstaande ingrediënten naar eigen smaak uitkiezen.
1 pak sesamtoast
1 pak waldkorn beschuit
1 pak cup toasts
2 stuks geroosterd boerenbrood
1 zak bugels
1 zak tortilla (chips)
1 potje SMAAKgeheimen toast smeersel tonijn
1 potje SMAAKgeheimen toast smeersel bruschetta
1 potje SMAAKgeheimen toast smeersel knoflook
Werkwijze
- Rooster het boerenbrood en smeer daarna SMAAKgeheimen smeersel bruschetta over de toast. Garneer deze af met dunne schilfers oude of Italiaanse kaas.
- Smeer een 10 tal cuptoasts in met de SMAAKgeheimen smeersel knoflook en garneer deze af met tuinkers.
- Breek de waldkorn beschuiten in stukjes en smeer deze in met SMAAKgeheimen toast smeersel tonijn. Garneer deze af met Parmezaanse of mediterrane kaas.
- Serveer de bugels en tortilla chips in leuke bakjes. Hier kan mee gedipt worden.
Glaasje crudité
Recept voor 4 personen
Ingrediënten:
1 stuks belegen kaas
1 stuks komkommer
1 bosje bospeen
1 stuks bleekselderij
1 zak Hoeksche chips zeezout
1 flesje SMAAKgeheimen samba yoghurt saus
1 potje SMAAKgeheimen chipdip kruiden
Werkwijze
- Vul een wijnglas met SMAAKgeheimen samba yoghurt saus en plaats het op een rond bord.
- Snij de groenten en kaas in lange repen, zodat ze gemakkelijk vanuit de hand gegeten kunnen worden.
- Plaats de groenten en kaas in het glas en laat het er feestelijk uit zien.
- Strooi aan de voet van het glas wat Hoeksche chips zeezout en zet er een potje SMAAKgeheimen chipdip tussen.
Zalm bonbon
Ingrediënten:
1 pak gerookte zalm plakken
1 zak gemengde sla
1 bosje bieslook
1 flesje SMAAKgeheimen dressing kruiden honing
1 potje SMAAKgeheimen kaasdip mosterd dille
Werkwijze
- Klein kopje koffie insmeren met SMAAKgeheimen dressing kruiden honing.
- Leg in het kopje dakpansgewijs de gerookte zalm over elkaar.
- Sla aanmaken met SMAAKgeheimen dressing kruiden honing en deze goed mengen.
- Het kopje met zalm vullen met de sla.
- Zalm dicht klappen en draai de zalm bonbon er voorzichtig uit.
- Garneren met SMAAKgeheimen kaasdip mosterd dille en een takje bieslook.
Salade gerookte kip met appel
Recept voor 4 personen
Ingrediënten:
500 gram sla mix of 1 Hollandse kropsla
1 stuk gerookte kipfilet (of 200 gram gerookte kipfilet)
1 stuk appel
100 gram boeren belegen kaas
1 stuk ui
1 stuk rode paprika
1 flesje SMAAKgeheimen dressing mini honing mosterd
Werkwijze
- Sla goed wassen en drogen.
- Kip en kaas in blokjes snijden.
- Paprika en ui in stukjes snijden.
- Appels in plakjes snijden.
- Sla mengen met SMAAKgeheimen dressing naar keuze.
- Garneer de sla op een bord met de kaas, kip, appel, ui en paprika.
Tip!
Serveren met ambachtelijk gebakken brood en SMAAKgeheimen Pesto Groen en/of Tapenade Tomaat en/of Toast Smeersels Bruschetta, Knoflook, Tonijn.